Tabanında insan kanı kullanılmıştı! Büyük tepki topladı, dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tabanında insan kanı kullanılmıştı Büyük tepki topladı, dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2021 11:56

Nike, rapçi Lil Nas X ve sanat kolektifi MSCHF'le birlikte tabanında insan kanı olan 'Şeytan Ayakkabısı' büyük tepki topladı ve dava açıldı.

Haberin Devamı

Nike, sanat kolektifi MSCHF ve rapçi Lil Nas X işbirliğinde yeni ayakkabısını satışa çıkardı. Ancak ayakkabıda dikkat çeken detay büyük tepki topladı. 

BBC'nin haberine göre satışa çıkan modelde her bir ayakkabıda sanat kolektifinin üyeleri tarafından bağışlanan, 60 santimetre küp (2.03 sıvı ons) kırmızı mürekkep ve tek bir damla insan kanı bulunuyor. 

Şeytan ayakkabısı diye geçen ayakkabıda dini ögeler yer alıyor. 

Tabanında insan kanı kullanılmıştı Büyük tepki topladı, dava açıldı

1018 DOLARDAN SATIŞA ÇIKTI

Şeytan ayakkabısından toplam 666 çift üretildi. Ayakkabıların değeri ise 1018 dolar olarak belirlendi. 

Büyük tepki toplayan ayakkabılar aynı zamanda dün bir dakika içinde tükendi.

DAVA AÇILDI

Haberin Devamı

Markalarının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle New York Doğu Bölgesi Mahkemesi’ne başvuran Nike, ayakkabıların satışının durdurulmasını ve sanat kolektifinin meşhur logolarını kullanmasının engellenmesini talep etti.

Dava dilekçesinde ‘Şeytan‘ ayakkabıların MSCHF ve Nike arasında hatalı şekilde bağlantı kurulmasına neden olarak karışıklık yarattığı ifade edildi.

Tabanında insan kanı kullanılmıştı Büyük tepki topladı, dava açıldı

 

ÜNLÜ RAPÇİ ÖZÜR DİLEDİ

İşbirliğinde yer alan rapçi Lil Nas X, YouTube hesabından "Lil Nas X Şeytan Ayakkabı İçin Özür Diliyor" başlıklı bir video paylaştı. Özürle başlayan video saniyeler içinde rapçinin yeni klibi Montero'ya geçti. Klipte, rapçi Lil Nas X'in bir şeytan figürüyle dans ettiği görüldü.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!