Swarovski film çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Swarovski film çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 00:55

1930’dan buyana Hollywood ikonlarını süsleyen ve filmlerde özel koleksiyonlarıyla yer alan mücevher devi Swarosvski yapımcılığa soyundu.

Haberin Devamı

3 milyar euroluk şirketin ilk filmi Romeo ve Juliet ekimde gösterime girecek.

MARİLYN Monreo’nun 1962’de Başkan John F. Kennedy’nin doğumgününde söylediği ‘Happy Birthday’ şarkısı klasikler arasında. Monreo’nun o gece giydiği elbise ise şarkı kadar meşhur. 1999 yılında New York’ta bir açık arttırmayla 1 milyon 260 bin dolara satılan elbise 10 bin Swarovski taşıyla süslü. Swarovski 1930’dan beri Hollywood ikonlarını hem süslüyor hem de filmlerinde özel koleksiyonlarıyla yer alıyor. Ancak şimdi başka bir işe soyundu. Bu kez lüks marka sadece ürün tedarikçisi olarak değil mali ve yaratıcı ortağı olarak film sektöründe. 15 milyon pound harcayarak ilk kez film çevirdi. William Shakespeare’in klasik eseri Romeo ve Juliet bu kez Swarovski yapımcılığıyla ekimde beyaz perdede.

OSCAR TÖRENLERİNİ SÜSLEDİ

Swarovski dünyanın en ünlü lüks markalarından. Oscar başta olmak üzere ödül törenleri ve filmlere sağladığı sponsorluklarla en çok lüks markalar arasında. Filmlerle yakınlığı 1930’larda başlıyor. Tüm klasik filmlerde Swarovski imzası görmek mümkün. Audrey Hepburn’ün ‘Brakfast at Tiffany’s’de giydiği elbiselerde de Swarovski kristalleri bulunuyordu. Jean-Paul Gaultier ve Alexander McQueen gibi ünlü modacılara tanınırlığı arttırmak amacıyla bedava kristal verdi. Giorgio Armani ve Victoria’s Secret elbiselerinde daima Swarovski kristalleri bulunuyor. Ayrıca özel tasarımlarda da imzası var. Şirketin 1970’lerde başlattığı özel tasarım ürünlerin arasında bugün 128 bin dolar değerindeki kristal klozet ve 10 bin dolar değerindeki Mickey Mouse heykelciği öne çıkıyor.

İŞE BELGESELLE BAŞLADI

Tüm bunlara alışmışken Swarovski bambaşka bir kulvarda yol almaya başladı. Swarovski Entertainment 2011 yılında kuruldu. Öncelikle belgesel ve reklam filmlerinin yapımcılığıyla alıştırmalar yaptı. Hedef ise uluslararası gişe başarısı kazanacak filmler üretmek. Bunun için ilk adım bu yıl atıldı. Downton Abbey adlı diziyle ünlenen Julian Fellowes’in senaryolaştırdığı Carlos Carlei’nin yönettiği film, ABD, İngiltere, Çin, Ortadoğu, Rusya dahil olmak üzere 12 bölgede ekimde vizyona girecek. Ayrıca Swarovski’nin çıkaracağı Romeo ve Juliet özel koleksiyonu 200 mağazasında filmle aynı anda satışa sunulacak. Gala için sponsorluk anlaşmaları da şimdiden hazır.
Swarovski Entertainment Başkanı Nadja Swarovski, bu yatırımın marka için çok önemli olduğunu dile getirdi. Film yapımcılığına soyunmalarının film endüstrisi tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Swarovski kırmızı çizgilerinin olduğunu da vurguladı. Swarovski’nin belirttiğine göre şirket hiçbir zaman şiddet, büyücülük, sapıklık hakkında bir film çevirmeyecek.

Haberin Devamı

Pazarlama fırsatı

UZMANLARA göre lüks markaların film endüstrisine girmeleri onlara sonsuz bir pazarlama fırsatı sunuyor. Swarovski de bu işi sevmiş olsa gerek şimdiden ikinci filmları için Zoraki Kral filmiyle geçen yıl senaryo Oscar’ını kazanan David Seidler ile anlaşmış. Proje yakında açıklanacak. Sadece Swarovski değil elbette Hollywwood’a özenen. Kırmızı halı takıları, filmlerde markaların görünmesi ve özel koleksiyonların yanı sıra Gucci ünlü yönetmen Martin Scorsese’nin Film Vakfı’nın ortağı. Christian Dior, Lanvin ve Miu Miu da kendi belgesel filmlerinin yapımcılığını üstlenmiş durumda.

Haberin Devamı

Rakamlarla Swarovski

3.08 milyar euro - Şirketin 2012 yılı geliri
%80 - Gelirin kristal satışlarına dayanan kısmı
1.2 milyar euro - Moda tasarımcılarıyla ortaklıktan gelen para
% 21 - Şirketin en büyük hissesinin sahibi Langes-Swarovski’nin payı
10.000 - Marilyn Monroe’nun 1962’de eski ABD Başkanı Kennedy’e ‘Happy Birthday’i söylerken giydiği elbisedeki taş sayısı.
1999 - Marka tanıtımı genişletmeye karar verdi ve yeni mağazalar açtı.
2350 - Dünyadaki Swarovski mağazalarının sayısı
170 - Swarovski ürünlerinin satıldığı ülke sayısı
15 milyon pound - Romeo ve Juliet filminin yapımı için harcanan para

KLASİKLERDE İMZASI VAR

2012

Muhteşem Gatsby
Skyfall
Twilight
Açlık Oyunları
John Carter

2011

Siyah Kuğu
Thor
Arthur

2010

Haberin Devamı

Sex and the City 2
Pers Prensi
Burlesque

2000'ler

Nine
Sex and the City
Chicago
Harry Potter

1990'lar

Elizabeth
Titanic
Bugsy

1980'ler

Üç Silahşörler
Tehlikeli İlişkiler
Amerika Rüyası

1930'lar

Oz Büyücüsü
Rüzgar Gibi Geçti
Marie Antoinette
Sarışın Venüs
Mavi Melek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!