GeriEkonomi Süt ve süt ürünleri üretimi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt ve süt ürünleri üretimi

Abone Olgoogle-news

Toplanan inek sütü miktarı, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 artarak 605 bin 194 ton oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Süt ve Süt Ürünleri Üretimi Ekim 2013" verilerini açıkladı.

Buna göre, toplanan inek sütü miktarı, ekimde yıllık bazda yüzde 3,1 arttı. Ekimde ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 artarak 111 bin 567 tona ulaştı.

İnek peyniri üretimi, 44 bin 111 tonla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 artarken, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri 884 tonla yüzde 12 azaldı.

Yoğurt üretimi 84 bin 414 tonla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 arttı. Ayran üretimi ise 46 bin 733 tonla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 arttı.

Ekim ayında ayrıca 2 bin 67 ton kaymak, 381 ton koyulaştırılmış (konsantre) süt, 3 bin 72 ton tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu, 2 bin 712 ton yağsız süt tozu ve 3 bin 573 ton tereyağı üretildi.

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle