‘Sürpriz kutu’ ile israfı azaltacak

Güncelleme Tarihi:

‘Sürpriz kutu’ ile israfı azaltacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2021 07:00

‘Gıdaya Saygı’ projesi kapsamında olgun meyve- sebzeleri ve tüketim tarihi yaklaşan ürünleri yüzde 25-50 indirimli olarak satışa sunan Migros, gıda israfını azaltmak için ‘Sürpriz Kutu’ projesini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Gıda kaybını önlerken tüketicilere de avantajlı fiyatlar sunan ‘Sürpriz Kutu’ uygulaması, ‘Fazla Gıda’nın ‘Fazla’ mobil uygulaması üzerinden satışa sunuluyor. 25 ve 50 TL olmak üzere iki farklı fiyat seçeneği bulunan sürpriz kutulardaki ürünler normal satış fiyatından yüzde 50 indirimle tüketiciye ulaşıyor. ‘Migros Sürpriz Kutu’, olgun meyve - sebzeler, hemen tüketime uygun et ürünleri, taze ve kuru gıdalar gibi geniş bir yelpazede birçok ürün içeriyor. Migros, tüm dünyada ses getiren ‘Sürpriz Kutu’ uygulamasını Türkiye’de başlatan ilk perakendeci oldu. Migros’un Sürpriz Kutulardan satın almak isteyen müşterilerin öncelikle ‘Fazla’ mobil uygulamasını indirmesi gerekiyor. Müşteriler, günün belirlenen saat aralıklarında Ataşehir MMM Migros, Bomonti Elysium MM Migros ve Caddebostan MMM Migros arasında seçecekleri mağazadan kutuyu teslim alabiliyor. 3 mağaza ile başlanan projenin diğer Migros mağazalarına yaygınlaştırılması hedefleniyor.”

Haberin Devamı

Migros Ticaret AŞ İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur da, “Migros olarak Türkiye’nin en fazla taze gıda satan perakendecisiyiz. Fazla stoklamayı önlemek için hayata geçirdiğimiz otomatik sipariş sistemi ile meyve ve sebzelerin siparişi, önceki siparişler, stok durumları ve satışları hakkında öğrenen algoritmaları kullandığımız sistemlerimiz var. Mağazalarımızın tamamında yaygınlaştırdığımız bu sistem ile doğru sipariş ve stoklamayı garanti altına alıyoruz. Olgun meyve ve sebzeleri ve tüketim tarihi yaklaşan ürünleri yüzde 25-50 indirimli sunarak öncelikli olarak satışa dönüşmelerini destekliyoruz. Bu indirimlerle 2020 yılında, 4 bin 774 ton meyve, sebze, et, tavuk gibi taze ürünün kaybedilmesinin önüne geçtik. ‘Fazla Gıda’ ile yaptığımız bu ‘Sürpriz Kutu’ iş birliği ile de hem hemen kullanıma uygun gıdaların tüketimini teşvik edecek hem de müşterilerimizin birçok gıda çeşidine indirimli ulaşmasını sağlayarak aile bütçelerine ek katkı sağlayacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!