SBTi, Türk şirketin hedeflerini doğruladı

Güncelleme Tarihi:

SBTi, Türk şirketin hedeflerini doğruladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 16:03

Bilim Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Targets initiative - SBTi), Abdi İbrahim’in HEAL2030 stratejisi kapsamında belirlediği karbon emisyonu azaltımı hedeflerini doğruladı.

Haberin Devamı

Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi), onayı ile şirketin 2030’a kadar faaliyetlerinden kaynaklanan doğrudan ve dolaylı karbon emisyonlarını 2020 baz yılına göre yüzde 60, tedarik zinciri ve satın alınan ürünlerinden kaynaklanan diğer tüm dolaylı emisyonları ise yüzde 45 oranında azaltma hedefleri SBTi tarafından doğrulanmış oldu. 

Abdi İbrahim Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, “Dünya nüfusundaki artış, enerji tüketimi, çevre kirliliği, toplumsal kırılmalar, büyük ölçüde insan kaynaklı iklim değişikliğinin neden olduğu küresel ısınmanın kaçınılmaz sonuçları olan doğal afetler ve doğada olumsuz yönde gerçekleşen dönüşüm geleceğimizi tehdit eden meseleler. Üretim süreçlerimizde daha az ambalaj malzemesi kullanılması, ilaç ve tüketici sağlığı ürünlerimiz için biyobozunur polimer geliştirilmesi, üretim atıklarının azaltılması ve endüstrimizin lineer yapısının döngüsel hale getirilmesi için ülkemizin önde gelen üniversiteleri ile projeler yürütüyoruz ve bu projelere kaynak aktarıyoruz. Daha az kaynak kullanarak paydaşlarımız için daha fazla değer yaratmayı hedeflediğimiz HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında iki sene önce imzacısı olduğumuz Bilim Temelli Hedefler Girişimi, zorlu denetim süreçlerinin ardından sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda verdiğimiz taahhütleri onayladı. Bütün dünyada başta yatırımcılar, kamu kurumları ve akademik çevreler tarafından yakından takip edilen bu prestijli inisiyatif tarafından taahhütleri onaylanan ilk ve tek Türk ilaç şirketi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!