Levent Çakıroğlu’ndan Davos’ta ‘Yeni Nesil Çalışma Düzeni’ mesajı

Güncelleme Tarihi:

Levent Çakıroğlu’ndan Davos’ta ‘Yeni Nesil Çalışma Düzeni’ mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 15:36

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlediği Davos Zirvesi’nin bu yılki en önemli gündem maddeleri arasında gösterilen “Responding to the Great Resignation” oturumunda konuştu.

Haberin Devamı

Çalışan beklentileriyle birlikte hızla dönüşen iş yapış modellerinin ve yetenek yönetimine ilişkin yeni nesil politikaların ele alındığı panelde soruları yanıtlayan Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak insanı odağımıza alan temel değerlerimizden güç alıyor, uzun vadeli değer yaratma hedefiyle hareket ediyoruz. Pandemi döneminde de çalışan deneyimini iyileştirmeye yönelik uygulamaları devreye alarak çalışma arkadaşlarımızı destekledik. Yapılan araştırmalar yeni neslin karar mekanizmalarında söz sahibi olarak, yaşadıkları toplumu olumlu yönde etkilemek istediğini ortaya koyuyor. Beklentilerin farklılaştığı, çalışma mekânlarının değiştiği ve çalışma saatlerinin daha da esnek olduğu bu dönemde çevik çalışma modelini benimseyerek çalışma arkadaşlarımızın yetkinliklerini güçlendiriyoruz. Dijital dönüşüm ile başlattığımız; inovasyon, kurum içi girişimcilik, sıfır bazlı bütçeleme, çevik yönetim, insan kaynağımızın gelişimi ve karbon dönüşüm programı gibi çok önemli inisiyatiflerle sürdürdüğümüz Kültürel Dönüşüm Programımız ile yüzüncü yılına yaklaşan Topluluğumuzu önümüzdeki yüzyılın rekabetine ve yeni nesil çalışma düzenine hazırlıyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Ayrıca Koç Holding Dünya Ekonomik Forumu’nun değişen dünyada iş yaşamının geleceğini tasarlamak üzerine kurduğu “Good Work Alliance” girişimine davet edildi. Toplamda 21 küresel şirketin dâhil olduğu bu dünya çapındaki girişimde Türkiye’yi temsil eden tek şirket Koç Holding oldu. Bu önemli gelişmeyi panelin ardından yaptığı değerlendirmede paylaşan Levent Çakıroğlu, “Good Work Alliance kapsamında üstlendiğimiz sorumluluk ve verdiğimiz taahhütler ile herkes için daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma geleceği yaratma hedefine katkı sağlayacağız” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!