Fikri mülkiyet üreten çalışanlara ödül

Güncelleme Tarihi:

Fikri mülkiyet üreten çalışanlara ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2022 12:45

Sabancı Topluluğu tarafından 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Günü kapsamında ödül töreni düzenlendi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, fikri mülkiyet konusunda çalışmaların son yıllarda artış gösterdiğini belirterek, "En fazla enerji alanında yükseliş yaşanıyor'" dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve fikri mülkiyet üreten 103 Sabancı Topluluğu çalışanının ödüllendirildiği törende TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TÜBİTAK olarak iş birliği platformlarını yoğun şekilde kullanmaya çalıştıklarını belirterek birlikte çalışmaya odaklandıklarını söyledi. Bilginin birlikte yönetiminin önemine dikkati çeken Mandal, daha değişken ve dinamik olan konuların çözümünün AR-GE ve yenilikle mümkün olduğunu vurguladı. 

Mandal, fikri mülkiyet konusunda çalışmaların son yıllarda artış gösterdiğine işaret ederek, özellikle son 10 yıl göz önüne alındığında en fazla enerji alanında yükseliş yaşandığını kaydetti. 

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da yapılan araştırmaların Kovid-19 salgınıyla birlikte şirketlerin yenilik yapma yönündeki hevesinin arttığını gösterdiğini belirterek, 2021'de uluslararası patent, marka, tasarım başvuru sayılarının rekor seviyeye ulaştığını, Türkiye'nin toplam 1.829 uluslararası patent başvurusuyla 16. sırada yer aldığını bildirdi. 

Haberin Devamı

Sabancı, kamu, özel sektör ve akademinin iş birliğinin önemi ve başarılı örneklerine işaret ederek, Teknopark İstanbul'da sanayi, üniversite ve girişimcileri bir araya getiren, Kordsa ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin çok önemli bir örnek olduğunu vurguladı. 'Vizyonumuzda da olan 'fark yaratmak' anlayışını mümkün kılmak için yeni fikirlerin yeşereceği ortamları oluşturmak için çalışıyoruz' diyen Sabancı, yenilikçi fikirleri, inovasyon süreçleriyle somut başarılara dönüştürmek adına çalışanları için 'doğru iklimi' oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper ise teknoloji, inovasyon ve bilimin kalkınmada ne kadar önemli olduğunu bildiklerini aktararak, bu tören sayesinde topluluk çapında fikri mülkiyet üretmeye yönelik çalışan ve değer katan personele teşekkür edeceklerini söyledi. 

103 çalışana ödül 

Açılış konuşmalarının ardından fikri mülkiyet alanında çalışma yapan 103 personele 'Scientists & Designers of Sabancı' organizasyonu kapsamında ödül verildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, TÜBİTAK Başkanı Mandal, 'Bir Üniversite Var Ederken' eseri dolayısıyla Güler Sabancı'ya teşekkür plaketi takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!