Sünnetçi Kemal Özkan ‘kesim bandı’ kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Sünnetçi Kemal Özkan ‘kesim bandı’ kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin en ünlü sünnetçisi Kemal Özkan, 500 bin dolarlık bir yatırımla bant sistemine geçiyor. Günde yaklaşık 50 kişiyi sünnet eden Özkan, bant sistemi ile günlek ‘‘kesim’’ kapasitesini 100 kişiye çıkaracağını açıkladı.

Ünlü sünnetçi Kemal Özkan sanayiciliğe soyundu. Özkan, İstanbul Levent'teki sünnet sarayına, sanayi tesislerindeki gibi yürüyen bant sistemi yaptıracak. Günde yaklaşık 50 çocuğu sünnet eden Özkan, 500 bin dolarlık (120 milyar lira) bir yatırımla kuracağı bant sayesinde bu sayıyı 100'e çıkaracak. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre bir sünnet için 600 mark ücret alan Özkan'ın bir günlük cirosu da böylece 60 bin marka (yaklaşık 8 milyar liraya) yükselecek. Özkan 3 bin metrekarelik sünnet sarayına, 20 Haziran'da açılacak sünnet sezonu öncesinde ray döşetecek. Bu rayların üzerinde de bir tren yürüyecek. Trenin vagonlarına oturtulacak çocuklar sırayla Kemal Özkan'ın önünden geçirilerek sünnet operasyonu gerçekleştirilecek. Bu sistem sayesinde Özkan sünnet sayısını ikiye katlamayı ve çocukların da eğlenerek sünnet olmalarını amaçlıyor.

Türkiye'de tanınmış erkeklerin sünnetçisi olarak bilinen Kemal Özkan bu özelliğini, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti'nin başındaki Cumhurbaşkanından, TBMM'nin kapısında duran kapıcıya kadar herkes benim müşterimdir’’ sözleriyle açıklıyor. Sünnet sarayını geliştirmek için başka yatırımlar da yapan Özkan, sadece yaz sezonu açık olan sarayında artık her mevsim hizmet vermeyi planlıyor. Bahçesinde kendi heykelinin bulunduğu ve şu anda inşaatı devam eden mekanda artık sadece sünnet değil, nişan ve nikah törenleri de yapılabilecek. 34 yıldır yaklaşık 94 bin sünnet yapan Özkan, bu yıl 100 bininci sünnetini yapmayı hedefliyor. Yanında 25 kişi çalıştıran Kemal Özkan, yaz sezonunda bu sayının 65'e ulaştığını belirtiyor.

ACISIZ SÜNNET

Kargo gemileri sayesinde dünyayı dolaşan Özkan, İlk yatırımını 1960 yılında yaparak Levent'te bir sağlık evi kurdu. İlk başlarda sünnetçiliğe hiç sıcak bakmayan Özkan, bu işe lokal anestezi yöntemini keşfettikten sonra başlama kararı aldığını

açıklıyor. Dişi ağrıdığı için diş hekimine giden Özkan, doktorun dişi çekmeden önce lokal anestezi yaparak acısız operasyonu tamamladığını farketmiş. Lokal anestezi yöntemini sünnet sırasında da uygulamaya karar veren Özkan, böylece çocukların daha az acı çektiklerini vurguluyor. Ankara Sağlık Koleji mezunu olan Özkan, kendisinin sünnet yapmayı okulda öğremediğini de belirterek, bu konuda verilen eğitimin yetersizliğini vurguluyor. Şimdi Kemal Özkan'ın en büyük isteği iki oğulunun da kendisiyle birlikte çalışması.

Kimleri kesti?

Kemal Özkan'ın müşterileri arasında pekçok tanınmış isim de var. Ozan Orhon, Mustafa Sandal, Kenan Doğulu, Fatih Mühürdar, İskender doğan, Menderes Utku Kemal Özkan'ın sünnet ettiği isimler. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşinin oğlu Murat Demirel ile Başbakan Mesut Yılmaz'ın büyük oğlu Yavuz Yılmaz'ın da sünnetini Kemal Özkan yaptı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!