Sümer Oral, Emekli Sandığı'nı vermiyor

Güncelleme Tarihi:

Sümer Oral, Emekli Sandığını vermiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, genel sağlık sigortasına geçilmesi ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur, Emekli Sandığı'nın tek çatı altında toplanması sırasında Maliye Bakanı Sümer Oralı’ın engeli ile karşılaşacağı belirtiliyor.

Maliye Bakanlığı'nın Emekli Sandığı'nı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na vermek istemediği belirtiliyor. Bakanlık yetkilileri ‘‘SSK ve Bağ-Kur'un halini gördük. Emekli Sandığını da bu kargaşaya niye dahil edelim ki’’ diyorlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da Sosyal Sigortalar Kurum, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında toplanması ve genel sağlık sigortasına geçilmesi gerektiğini belirtirken, bu yolla da Sosyal Sigortalar Kurum'undaki fatura yolsuzluklarının engelleneceğini ve sosyal güvenlik kuruluşları arasındaki dağınık yapının giderileceğini belirtiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın , sağlık-sigorta sistemlerinin birbirinden ayrılması, Sosyal Sigortalar Kurum yönetiminin yerel yönetimlere devredilmesi, özel emeklilik sisteminin kurulması gibi çalışmalarının tamamlandığı kaydediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan’ın, Maliye Bakanı Sümer Oral’ı, Emekli Sandığı’nın devri konusunda ikna edemezse, genel sağlık sigortasına geçilme projesi takviminin uzayacağı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!