Sucuklu, peynirli savunma mağdurları çıldırttı

Güncelleme Tarihi:

Sucuklu, peynirli savunma mağdurları çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 07:00

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘Çiftlik Bank’ davasında, ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın cezaevinden bağlanarak savunma yaptı.

Haberin Devamı

Tek tek beyanları alınan 34 mağdur, zararda olduklarını söyledi. Ancak mağdurlardan 2’si şikâyetçi olmadı. Müştekilerin beyanlarının alınmasının ardından söz verilen Mehmet Aydın, yayınladıkları televizyon reklamlarında Çiftlik Bank oyununun reklamını yapmadıklarını öne sürerek, “Biz, ‘Çiftlik oyununa para yatırın’ demedik. Orada sucuk, peynir gibi ürünlerimizin reklamını yaptık. Ayrıca yapmış olduğumuz sistem içi sözleşmesinde ‘Sistemin kapanması halinde 90 gün içinde ücret iadesi yapılacak’ dedik. İnsanlar 90 gün beklemeden şikâyet ettiği için ödemeleri yapamadık” dedi. Mehmet Aydın el konulan mal varlığının satılarak mağdurların zararlarının karşılanması talebini de yineledi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Mahkeme Başkanı’nın “Uruguay’da veya Kıbrıs’ta el konulan malvarlığın var mı?” diye sorduğu Mehmet Aydın, “Toplamda 34 milyon liralık mal varlığım vardı 4 yıl önce. Dolar kuru değiştiği için daha çok yükseldi. Mahkemenin gidişatına göre oradaki mal varlıklarımın durumunu da çözeceğim. Burada beraat edersem çözebilirim. Çünkü yurtdışında para kara para olarak gözüktüğü için bloke koydular” diye cevap verdi. Avukatların beyanda bulunmasının ardından tekrar söz alan Mehmet Aydın, Türkiye’deki el konulan mal varlığının değer tespitinin yapılmasını istedi. Aydın kendi hesabına göre 200 milyon lira değerinde Türkiye’de el konulan mal varlığının olduğunu söyledi. Mahkeme başkanı da müştekilerin zararının tespit edilmesinin ardından Mehmet Aydın’ın mal varlığının değerinin tespit edileceğini ifade etti. Mehmet Aydın konuşmasının devamında, “Müştekiler şu an salonda. Ben ne söylemişim ki yalan çıkmış. Dolandırıcılıkla suçlanıyorum. Bana bir tane yalanımı söylesinler, ben de nasıl dolandırdığımı öğreneyim” dedi. Mehmet Aydın’ın bu cümlesinin üzerine müştekilerden birkaçının tepki göstererek duruşma salonundan ayrıldığı görüldü. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanıkların mal varlığına konulan tedbirlerin devamına karar veren heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!