Stratejik ürünlerle tarımı destekliyor

Güncelleme Tarihi:

Stratejik ürünlerle tarımı destekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 07:00

Yapı Kredi, tarıma özel 20 farklı kredi, 7 çeşit sigorta ve 2 farklı kart sunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Banka ayrıca, Dünya Çiftçiler günü özelinde tüm çiftçilerine 1000 TL ve üzeri alışverişlerine 100 TL ekstra indirim de sağlamaya başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, şunları kaydetti: “Çiftçilerimizin işletme kredisi taleplerinde, bir üretim sezonu içerisindeki tüm tarımsal üretim faaliyetleri çerçevesinde ortaya çıkan gübre, tohum, mazot, ilaçlama gibi giderlerin yüzde 75’ine kadar kredilendirme yapabiliyoruz. Hasattan hasada ödemeli, 24 aya kadar vadeli işletme kredisinin yanı sıra tarla, sera alımı ya da yapımında oluşabilecek yatırım maliyetinin yüzde 75’ine kadar, 5 yıla varan vadelerde, yine hasattan hasada ödemeli olacak şekilde kredi kullandırabiliyoruz

. Vade sonunda anapara ve faiz ödemeli olarak kullanılabilen ‘Tarımsal Üretim Kredileri’ ile üreticilerimizin gübre, fide, tohum, mazot alımı, ilaçlama gibi tüm işletme ihtiyaçlarına yönelik finansman desteği sunuyoruz. Ayrıca Tarımsal Yatırım Kredileriyle de üreticilerimizin yeni sera kurulumu veya mevcut seraların yenileme, tarla, bağ, bahçe alımı gibi yatırım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Traktör ve tarımsal makine ekipmanlarında da 5 yıla varan vade ile traktör ve ekipman bedelinin yüzde 75’ine kadar kredilendirme olanağımız bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!