Stopajda vergi muafiyeti sürecek

Güncelleme Tarihi:

Stopajda vergi muafiyeti sürecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 23:26

YENİ HÜKÜMET, geçici bütçeyi yasalaştırmanın ardından ilk iş olarak, 31 Aralık’ta süreleri dolan muafiyetleri uzatmak için yasa tasarısını Meclis’e getirecek. Hazırlıkları devam eden 8 maddelik tasarı, tahvil, bono ve hisse senetlerine uygulanan stopaj vergisi muafiyetlerini uzatacak.

Haberin Devamı

Hükümetin, 2006 yılında bono, tahvil ve hisse senetleri gibi menkul kıymetlerden elde edilen gelirler için 10 yıllığına getirdiği sıfır stopaj uygulamasının süresinin dolmasına kısa bir süre kala AK Parti’nin ekonomi kurmayları harekete geçti. Menkul kıymet gelirlerinin stopaj vergisinden muafiyetinin devam etmesi için yasal düzenleme yapılacak. Maliye Bakanlığı, hem stopaj muafiyeti hem de yine 31 Aralık 2015 tarihinde sona erecek bazı KDV istisnalarının süresinin uzatılması için hazırlık yaptı.

ENDİŞE EDİLMESİN

8 maddeden oluştuğu belirtilen bu taslak çalışmanın önümüzdeki hafta Meclis’e gönderilmesi ve 31 Aralık’a kadar yasalaştırılması planlanıyor. Menkul kıymet gelirlerinin vergilendirilmesine ilişkin Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67. Maddesi’nin yürürlüğü 31 Aralık’ta sona eriyor. Sermaye piyasalarında bono, tahvil ve hisse senetleri gibi menkul kıymetlerden elde edilen gelirler için 10 yıllığına getirilen stopaj uygulamasının süresi de 31 Aralık 2015 itibariyle dolacak. 1 Ocak 2006’dan itibaren yaklaşık 10 yıldır uygulanan Geçici 67. maddedeki süre uzatımlarının yeni tasarı ile yapılması planlanıyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de sermaye piyasalarının gelişimine önemli katkılarının bulunduğu hususu gözönüne alınarak başta stopaj uygulaması olmak üzere vergi istisnalarının 31 Aralık 2015 tarihini izleyen dönemlerde de devam ettirilmesinin uygun olacağının değerlendirildiğini vurguladı. Şimşek, AA’ya yaptığı açıklamada “Gerekli yasal değişikliklerin yapılması için hazırlıklar yapılıyor, yatırımcılarımızın endişe etmesine gerek yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!