STFA, merkez binasını 17.6 trilyona satıyor

Güncelleme Tarihi:

STFA, merkez binasını 17.6 trilyona satıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

İş dünyasında bir süredir krize girdiği konuşulan Türkiye’nin en eski müteahhitlik firmalarından STFA, sonunda merkez binasını satışa çıkardı. STFA İstanbul’daki dört bloktan oluşan merkez binası için 102 milyon dolar istiyor.

Türkiye'nin en eski müteahhitlik firmalarından Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya (STFA), mali sıkıntı içinde olduğunu ve bu nedenle de İstanbul Altunizade'deki bina ve arsalarını satışa çıkardığını açıkladı. Reuters Ajansı'nın haberine göre, şirket bir tanesi ikiz olmak üzere dört binadan oluşan yönetim merkezi ve 28 bin 659 metrekarelik arsası için 102 milyon dolarlık (17.6 trilyon lira) değer belirledi.

Satıştan elde edilecek paranın öncelikle şirketin bankalara olan borçlarının ödenmesi için kullanılacağını belirten STFA Harita Genel Müdürü Selahattin Öner, ‘‘Şirketin Libya başta olmak üzere çeşitli Ortadoğu ülkelerinde işleri var. Paranın bir bölümünü bu işlere gerekli finansman için kullanacağız. Ayrıca, bankalarla sıkıntımız var. Daha büyük darboğaza girmeden bu sıkıntıyı gidermek istiyoruz. Paranın kalan bölümünü de bu amaçla kullanacağız’’ dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Öner, arsa için talip olanların bulunduğunu, ancak henüz anlaşma noktasına gelinmediğini sözlerine ekledi. STFA'nın merkezini şehir merkezinden uzak bir bölgeye taşıyacaklarını ve bu konuda arayışların sürdüğünü kaydeden Öner, mevcut arsanın artık değer bakımından yeterince yükseldiğini belirtti.

Arsanın özellikle çevresinde bir dizi sağlık kurumunun bulunması nedeniyle hastane yapımına elverişli olduğunu vurgulayan Öner, ‘‘İş merkezi ya da banka genel müdürlük binası olabilir’’ dedi.

71 YILLIK ORTAKLIK

Türkiye'nin dört bir yanında Sezai Türkeş ile Feyzi Akkaya'nın kurduğu STFA şirketinin izlerini görmek mümkün. Köprüler, tüneller, rıhtımlar, barajlar ve yollar yapan STFA, bugüne kadar 250 km.'ye yakın otoyol, 46 köprü, 40 bin metre tünel, 18 bin metre rıhtım, 21 bin metre mendirek inşaa etti. STFA'nın Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından biri haline gelmesinde kurucuları Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya'nın payı büyük. Şirket içinde kenetlenmiş bir görüntü çizgileyen iş ortakları 71 yıldır beraberler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!