Standlardan en yeniler

Güncelleme Tarihi:

Standlardan en yeniler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Isıtma ve soğutma sektörünün kalbinin attığı Sodex'98 Doğalgaz, Tesisat, Sihhi Tesisat, Havalandırma, Yalıtım ve Klima Teknolojileri Fuarı'na katılan firmalar, yeni ürünlerini ve sektördeki son gelişmeleri sergiliyorlar. İstanbul Yeşilköy'de Dünya Ticaret Merkezi fuar alanında gerçekleşen fuarın birinci salonunda ısıtma-doğalgaz ürünleri bulunuyor. Soğuk kış aylarını düşünerek şimdiden doğalgaza geçiş yapmayı planlayanlar da fuarda, doğalgaz konusuyla ilgili her türlü sorularına yanıt bulabilirler.

Baymak'tan ekonomik kombi

ISINMA ve sıcak su ihtiyacını tam olarak karşılayacak ekonomik ve verimli olarak lanse edilen Baymak kombiler, LUNA ve ECO serisi olarak 20 bin kcal/h ve 24 bin kcal/h kapasitelerle üretiliyor. Bu komibilerin baca tipine göre hermetik ya da bacalı tipleri de bulunuyor. Kombiler full elektronik ve modülasyonlu olarak otomatik bay-pass ve akış kontrol sistemi ile çalışıyor. Hem doğalgaz hem de LPG ile kullanılabilen kombiler, en az yüzde 88 ve en yüksek yüzde 90.3 verimle çalışıyor.

Baymak kombiler yumuşak ateşleme sistemi ile 15 elemanlı paslanmaz çelik brülörü kademeli olarak devreye girerek yanmayı sessiz gerçekleştiriyor. Kombiler ısınma termostadının üzerindeki ‘‘ECO’’ pozisyonu ile en ekonomik şartlarda ısı ihtiyacını karşılayacak şekilde çalışıyor. LED ikaz lambaları ile cihazın çalıştığı konum ve arıza anında görülebiliyor. Küresel gaz vanası, filtre soğuk su giriş vanası, emniyet ventili ve diğer bağlantı elemanları cihazla birlikte veriliyor.

Karakteristikleri

Devamlı elektronik modülasyon

Elektronik ateşleme

Piezo ateşleme

ECO pozisyonu

Termistör ile sıcaklık kontrolü

Tamamı bronz üç yollu vana

Paslanmaz çelik sıcak su boyleri

15 Elemanlı paslanmaz çelik brülör

3 Hızlı sirkülasyon pompası

Vantilatör

Baca geri tepme davlumbaz

Tam modülasyonlu gaz vanası

Gaz basınç regülatörü

Otomatik bay-pass

Radyo-televizyon parazit filtresi

Kireçlenme uyarı sistemi

Vailant Tüketici Clup üyelerine altın dağıtıyor

VAİLANT kombi ve kazan kullanan her tüketicinin ücretsiz üye olduğu Vailant Tüketici Clup, üyelerine sunduğu imkanları ile kombi ve tesisatını 1.5 yılda amorti ediyor. Valiant Tüketici Clup üyelerine tavsiye edilen her cihaz için bir tam Cumhuriyet altını, yurt çapında 2 bin 100'ü aşkın mağazada yüzde 50'ye varan indirimli alışveriş imkanı, yurtdışı tam pansiyon seyehatler, çekilişler sonucu hediyeler, ücretsiz info dergiler, Tüketici Clup ormanlarının oluşturulması, kokteyl ve davetler veriyor. Valiant Tüketici Clup 1994-1997 yılları arasında tavsiyeler sonucu üyelerine 10 bin 506 adet tam Cumhuriyet Altını verdi. Bu da yaklaşık 105 milyar liraya denk geliyor. 1997'de satılan her 100 Vailant kombiden 35 adedi tavsiye ile satıldı.

1997 yılında, aralarında eczane, diş hekimi, restoran, otel, tatil köyleri, güzellik salonlarının da aralarında bulunduğu 2 bin 411 mağazada üyelerine yüzde 50'ye varan indirimler sağladı.

Valiant kombi cihazları 21'inci yüzyıl tekniği, geleceğin dizaynı, emniyet sistemleri, kullanılan malzemenin kalitesi ile satış sonrası yedek parça ve servis güvencesini garanti ediyor. Kapasiteleri 15.500 kcal/h ile 24.000 kcal/h arasında değişen Vailant kombi cihazları bacalı ve hermetik olarak iki ayrı tipte satılıyor ve hepsi elektronik ateşlenebiliyor. Atmo TEC kombilerde bulunan su soğutmalı ısı yansıma kanalı sayesinde yansıma yoluyla diğer cihazlarda normalde kayıp olan enerji kullanılarak kalorifer suyuna aktarılıyor. Bu kombilerde donmaya karşı otomatik emniyet sistemi, çip sensörlü ve elektronik devre kartlı baca gazı enmiyet sistemine sahip.

Westen çelik kat kaloriferi

WESTEN Çelik Kat Kaloriferi kazanları basınca dayanıklılığı ve yüzde 91 ısı verimi taahhüt ediyor. 40 bin kcal/h kapasiteye kadar program saatli ve istenilirse boylerli modelleri bulunan bu kat kaloriferi ön ısıtmalı brülörü sayesinde issiz, kumsuz ve sessiz çalışıyor. Boylerli modellerde yaz ve kış her an hazır sıcak su üretimi ile kullanım rahatlığı sağlıyor. DIN normlarına göre fotuselli alev ve duman kontrolü bulunuyor ve emniyet sistemi sağlıyor. Sirkülasyon kazana monteli 3 devirli DAB sirkülasyon pompası ile yapılıyor. Motorin brülörü doğalgaza dönüşümlü. Westen çelik kat kalorifer kazanları yüzde 30'a varan yakıt tasarrufu taahhüt ediyor.

250 kilogramlık apartman kazanı

AMERİKA'da en çok kullanılan hızlı tepki kazan teknolojisi yüzde 94 verime ve baco yoğunlaşma odasına sahip ve oldukça hafif. 15 daireli bir apartmanın kazanının ağırlığı 250 kilogram. Bu hafiflik sayesinde doğalgazda daha fazla kademe ve daha fazla tasarruf sağlanıyor. Türkiye'de satılan Rendamax hızlı tepki kazanları da sonsuz kademe ve dış hava duyarlı atmosferik kazan olarak lanse ediliyor. Dış hava duyarlı ekonomi paneli, kazanın alev boyunu oransal ayarlandığından üç yollu vanaya gerek bırakmıyor ve kazan yüksek derecelerde çalışmak zorunda kalmıyor. Ayrıca 3 yollu vana kullanmamak daha az gaz kullanılmasını sağlıyor. Bu yollarla sağlanan yakıt tasarrufu da yüzde 40 civarında gerçekleşiyor. Dahili yoğunlaşma odası sayesinde baca gazları kazanın içinde yoğunlaşıyor ve bina bacasına kuru gaz yollayarak binayı koruyor.

Fape'den İtalyan şıklığı

TÜRKİYE'de ısıtma sektörünün önde gelen firmalarından Fape İtalya'nın Fontecal, Fondital ve Tonon firmaları ile işbirliğine girerek oldukça geniş ürün yelpazesini, Türk tüketicisinin hizmetine sunuyor. Fape yetkilileri, Avrupa'da doğalgazın ülkemize göre daha eski ve daha yaygın kullanımının sektöre ait ürünlere derin tecrübe ve teknoloji getirdiğini belirttiler. Bu teknoloji ve tecrübenin İtalyan estetiği ile en iyi kombinasyonunu oluşturan Fontecal ve Fondital firmalarının ürettiği kombi ve doğalgaz sobalarının, Avrupa'nın tüm ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çok kısa sürede tanınacağını söylediler. Fape kombilerde tüketicilere her türlü güvenlik sistemine sahip sekiz değişik model sunarken, New Gazelle doğalgaz sobalarını benzerlerinden üstün kılan en büyük özelliği kombilerde bulunan emniyet sistemlerine ve saatlik, günlük, haftalık programlanabilme özelliklerine sahip olduğu belirtildi. Merkezi ısıtma sistemine ihtiyaç duymadan aynı konforu sunması cihazı daha da cazip kılıyor. Bu ürünlerden başka yine Fondital firmasını bir dış üniteye üç dahili ünite bağlanabilen Mitigo split klimaları ve Fontecal firmasının kat kaloriferi de artık Fape'in geniş ürün yelpazesine katıldı. Fape Tonon firmasından ithal ettiği çelik radyatörlerle Türk tüketicilerine çok zengin bir ürün çeşitliliği sunuyor. İtalyan tarzındaki banyo radyatörleri aynı zamanda bir havlu kurutucu olarak da kullanılıyor. Fape ürün yelpazesini Sodex'98 Fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Tokar 45'inci yılını kutluyor

1954 yılından bu yana ısıtma, havalandırma ve klima sektöründe faaliyet gösteren Tokar 45'inci yılını kutluyor. Şu anda Esenyurt Elektrik Santrali'ni yapan konsorsiyumun yerel işlerini üstlenen üye olarak çalışan Tokar, özellikle endüstriyel tesislerin ısıtma, havalandırma ve klima işlerini yapıyor. Sabancı Center, Yapı Kredi Plaza, Four Seasons Hotel ve Hilton gibi yapıların tesisat, ısıtma, havalandırma ve klimasını yapan Tokar'ın Türkiye'nin hemen her yerinde işleri bulunuyor. ERDEMİR, İSDEMİR, TEAŞ, SEKA, TÜPRAŞ ve PETKİM gibi kuruluşlar da Tokar'ın devamlı iş yaptığı kuruluşlar arasında yer alıyor. TAI-TUSAŞ'ın kimyasal proses tesis ve kimyasal atık arıtma tesisleri de Tokar tarafından kuruldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!