St. Louis Fed Başkanı faiz artırımı için tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

St. Louis Fed Başkanı faiz artırımı için tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 09:41

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in ilk faiz artırımını Mart 2015'de yapacağı yönündeki tahminini sürdürdüğünü bildirdi. Bu tarihte faizin artırılması piyasalarda 'olumsuz senaryo' olarak adlandırılıyordu. Eğer gelecek hafta Fed Başkanı Janet Yellen, Jackson Hole toplantısında benzer mesajlar verirse piyasalarda dalgalanma yaşanabilir.

Haberin Devamı

"2015 ilk çeyrek sonu benim faiz artırımı için tercih ettiğim gün" diye konuşan Bullard, Fed'in şu anda fiyat istikrarı ve istihdam hedeflerine yakın olmasının erken bir faiz artırımı beklentisini desteklediğini vurguladı.

2015'in Mart ayında gerçekleşecek faiz artırımı piyasalar için 'erken ve olumsuz bir tarih' olarak adlandırılıyordu. Uzmanlar mesajın Bullard'dan değil, gelecek hafta gerçekleşecek Jackson Hole toplantısında Fed Başkanı Janet Yellen'den gelmesi durumunda doların yükselişe geçebileceğini vurgulıuyor.

"YATIRIMCI ENDİŞE ETMEKTE HAKLI"
Bullard ayrıca, 2. çeyrek GSYH verisinin ilk çeyrekte yaşanan daralmanın bir anomali olduğunu gösterdiğini, yatırımcıların Fed'in enflasyon konusunda eğrinin gerisine düşmesinden, enflasyonun yükselmesine izin verip, sonra düşürmek için daha hızlı ve daha yüksek
faiz artırımları yapmak zorunda kalmasından, endişe etmeye hakları olduğunu da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!