Sosyeteye bıttım ve Zile pekmezli terapi

Güncelleme Tarihi:

Sosyeteye bıttım ve Zile pekmezli terapi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 13:29

İstanbul sosyetesinin önemli isimlerine doğal malzemelerden ürettiği kremlerle cilt ve vücut terapisi yapan Siirtli İnci Soydan, Etiler'de ve Antalya’da iki mekan açıyor.

Haberin Devamı

Zile pekmezi, bıttım yağı, çay, kahve, kavun, karpuz, hamur, yoğurt gibi birçok bitkisel ve hayvansal gıdadan yararlanan Soydan, aslen Siirtli ve Van’ın önemli ailelerinden birine gelin gitmiş bir Anadolu kadını. Geleneksel ürünler ve yöntemlerle cilt ve vücut terapisi konusunda ilk önce Ankara ve Antalya’da ünlenen İnci Soydan’ın İsanbul’da işyeri açmasını sağlayan isim ise Hamdi Akın olmuş.

Bir süre Levent Loft’ta hizmet verdikten sonra işyerini Bebek’e taşıyan İnci Soydan bundan sonra müşterilerini Etiler'de ağırlayacak. İnci Soydan şöyle konuşuyor:

Hamam kültürünü yayacağız

* Yeni yerimizde cilt ve vücut bakımının yanısıra, obozite takip programı da olacak. Çok güçlü bir ekip kuruyoruz. Obeziteyle bilimsel ve psikolojik destek vererek mücalede edeceğiz. Bu arada SPa’lara danışmanlık hizmetimiz de sürüyor. Biz hamam geleneğimizin en önemli SPa örneği olduğuna inanıyoruz ve Türk gelenek göreneklerine göre materyalleri seçerek farklı bir SPA anlayışını yaymaya çalışıyoruz. Hamam kültürümüzü biraz modernize ederek ve geleneksel bitkisel terapi yöntemlerini de işe katarak yeni bir tarz ortaya çıkarıyoruz. Bu anlayışı yayacağız.

Haberin Devamı

Yediğimiz her şey cilde yarar

* Bizim kullandığımız malzeme kesinlikle ilaç değil ve uygulamalarımız da asla bir tedavi yöntemi değil. Biz cildi vücudu destekleyen bir terapi prgramından bahsediyoruz. Bu kapsamda da yiyebildiğimiz her şeyi cildimiz için kullanabiliyoruz. Ancak tabii ki geleneksel bazı formüllerimiz var. Mesela biz süt, yoğurt, kefir, maya, ekmek, hamur, yumurta, zeytin, kavun, karpuz, pirinç kullanıyoruz. Lekelere karşı, cilt neminin kaybolmasını önlemek, elastikiyetini korumak için hamur ve maya kullanıyoruz. Bamyayı, akneli ciltlere karşı kullanıyoruz. Blenderden geçirip bazı katkılar yapıyoruz ve cilt bakımı için uyguluyoruz. Bıttım; selenyum, çinko ve e vitamini içeriyor ki bunlar hücre yapılanmasını çok destekliyor. Hem cilt hem saç bakımı için önemli. Bıttım yağı kellikle mücadelede önemli bir araç. Kahve, çay, keçiboynuzu, nar ekşisi güçlü antioksidanlar. Cilt terapisinde kullandığımız en değerli gıdalardan biri de Zile pekmezi. Çünkü içinde yumurta akı ve pekmez çok güzel bir birleşim oluşturmuş. Hem antioksidan hemde çizgi oluşumuna karış etkili.

Haberin Devamı

Sosyeteye bıttım ve Zile pekmezli terapi

IMF Heyeti ziyaretime geldi

* Geleneksel yöntemleri kullanıyor olmamız, Anadolu’nun binlerce yıllık bazı formüllerini yeniden hayata geçirmemiz yabancıların da çok ilgisini çekti. Mesela 2009’da IMF heyeti geldi bize. İstanbul’da SPa trendlerini merak etmişler ve Türk tarzını sormuşlar. Bize geldiler görüştük ve bazılarına uyguladık. Çok ilginç geldi onlara. Bir de Japonların çok ilgisini çekiyoruz. Önce Kyoda haber ajansından bir muhabir geldi. Sonra Hazama Kanpei adında ünlü bir Japon TV-maceracısı geldi ve uygulamalarımız Japonya’da yayınlandı. Ardından ünlü bir Japon TV yıldızı geldi ona da uyguladık. Asahi TV’de yayınlandı. Bir süre sonra bizim Japonya’da fun kulübümüz bile oluştu. Japonya’dan franchising teklifi de aldık.

Haberin Devamı

Uzakdoğu yağları kullanmıyoruz

İNCİ Soydan, “Uzak Doğu’nun yağlarını, bitkilerini kullanmayız. Çünkü Anadolu’nun SPa ya ad cilt bakımındaki tecrübesinin çok daha köklü ve etkili olduğunu biliyoruz. Cilde göre susam, lavanta yağı, ceviz, üzüm çekirdeği, nane, kekik v.b. bitkiler kullanıyoruz. Dolabımızda hazır ürün yok. Kırmızı biberden, maydanoza, dereotuna kadar her şeyi kullanıyoruz. Bunlar hep Anadolu geleneklerinde var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!