Soros: Dünya Asya krizinden ucuz kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Soros: Dünya Asya krizinden ucuz kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük finansörlerinden George Soros, Asya'da yaşanan kriz konusunda dünyanın zamanında tepki gösterdiğini belirterek, ‘‘Eğer bu olmasaydı, kriz çok daha büyük olabilirdi’’ dedi. Soros, Davos'daki Dünya Ekonomik Forumu toplantısında yaptığı konuşmada, IMF'in Asya için öngördüğü reçeteyi desteklediğini belirtti.

Dünyaca ünlü finansör George Soros, ‘‘Dünya, zamanında tepki göstermeseydi, Asya krizi çok daha büyük olabilirdi’’ dedi.

Soros, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu toplantısının dünkü oturumunda yaptığı konuşmada, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), finansal yardım karşılığında yüksek faiz oranları öngören reçetesinin doğru bir ilaç olduğunu söyledi.

Soros, ‘‘Sorun, IMF'nin hazırlandığından çok daha kompleks ve alınan önlemler, bunun üstesinden gelinebilmesi için yeterli değil’’ diye konuştu.

FISHER’E DESTEK

George Soros, IMF İcra Direktör Yardımcısı Stanley Fisher'in, ekonomik krizlerin kaçınılmaz olduğu yolundaki açıklamasına katıldığını kaydederek, ‘‘Bir patlamanın ardından daima daha büyük bir patlama gelir’’ dedi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı Genel Sekreteri Donald J. Johnston, IMF ve Dünya Bankası'nın krizin üstesinden gelebilmek için gerçekten ‘‘çok iyi bir iş yaptığını’’ söyledi.

Donald j. Johnston, ‘‘Halkın bilmediği ya da benim de bilmediğim birçok kriz bu uluslararası kuruluşların aldığı etkili önlemler tarafından engellenmiştir’’ değerlendirmesinde bulundu.

ETKİLİ ÖNLEMLER

IMF İcra Direktör Yardımcısı Fisher, gelecekteki muhtemel krizlerin etkilerini önleyebilmek için dünyanın daha etkili önlemler alması gerektiğini söyledi.

Fisher, Asya krizinin, uluslararası para piyasası ve ticaret sisteminin, bölge ya da diğer ülkeler için bir tehdit olup olmadığının önceden belirlenebilmesi için, izlenmesi gereğini ortaya koyduğunu kaydetti.

Stanley Fisher, gelişmekte olan ülkelerin, globa piyasaya girebilmek için, bankacılık ve iş gözlemciliği konusunda daha iyi standartlar oluşturmaları gerektiğini belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!