Son ütücü!

Güncelleme Tarihi:

Son ütücü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 00:00

Başkalarının kimlik bilgileriyle bankaları dolandıran, hapisten firar eden Tayfun Demir, ütücü Sakaryalı Tayfun Demir’in başını yaktı. Adaşının kimlik bilgilerini tekrar yakalandığında mahkemeye veren Demir, kendi yerine onun hapis cezası almasına neden oldu.

Haberin Devamı

BANKALARA sahte kimlikler vererek kredi ve kredi kartı dolandırıcılığı yapan Tayfun Demir film senaryosu olabilecek yeni bir olaya imza attı. 2007’de yedi yıl hapis cezası alan, ancak cezaevinden kaçarak firar eden Tayfun Demir kaçak geçen günlerinde Zeytinburnu’nda bir tekstil atölyesinde ütücülük yapan adaşı Tayfun Demir’in kimlik bilgilerini ele geçirdi. Bundan sonrası şöyle gelişti...

YARGITAY’A BAŞVURDU

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi, dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçu ile yargılanan Tayfun Demir hakkında 13 Eylül’de hapis cezası kararı verdi. Ancak söz konusu cezanın aynı isimden başka bir Tayfun Demir’e verildiği ortaya çıktı. Çünkü, dolandırıcılık suçu ile yargılanan Tayfun Demir’in yargılandığı kimlik bilgileri, olaylardan hiçbir haberi olmayan tekstil ütücüsü bir başka Tayfun Demir’e aitti. Demir, verilen kararın bozulması için Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

EHLİYETLE İŞİNİ ÇÖZDÜ

Sakaryalı Tayfun Demir 15 Aralık 2011 günü, pazarcılık yapan bir arkadaşının gönderdiği parayı almak üzere Zeytinburnu PTT şubesine gitti. Gişe görevlisi, Demir’e yeni çıkardığı kimliği vermesini talep etti. Demir, başlangıçta biraz şaşırsa da yeni bir kimlik çıkarmadığını söyledi. Görevli talebinde ısrar etti ve Demir’e, 26 Mayıs 2011’de kimliğini yenilediğini söyledi. Demir, PTT’deki işini ehliyetini vererek çözdü. Aynı gün İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne, muhtarlığa ve sonrasında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

‘GEL ARANIYORSUN’

Demir, Bakırköy Savcılığı’na yaptığı başvuruya ilişkin aranmayı beklerken, 6 Eylül günü Kadıköy Adliyesi’ne çağrıldı. Savcılık ifadesi sonrası salıverilen Demir, vapura binmek üzere olduğu bir anda savcılık kaleminden bir kez daha arandı. Demir, savcılık kalemine gittiğinde kendisine Bakırköy Adliye’nden verilen iki yakalama kararı olduğu bildirildi ve polislerce gözaltına alındı. Demir o geceyi Kadıköy İskele Polis Karakolu’nda geçirdi.

DİĞERİNİ GETİRİN

Ertesi gün, polis nezaretinde, önce Bakırköy 25. Asliye Ceza Mahkemesi’ne daha sonra Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Demir her iki

 
Karar Yargıtay’da bozulur
Tayfun Demir’in dolandırdığı bankalardan birinin avukatı Fırat Epözdemir, farklı bir kişinin kimlik bilgileri üzerinde yapılan yargılama ve olay ile ilgisi olmayan bir kişiye hapis cezası verilmesine ilişkin “Bu olay meslek yaşantımızda çok az karşılaşacağımız bir durumdur. Mahkemeler, savcılık ve kolluk birimleri de bu tip yanlışlıkların önüne geçmek için UYAP üzerinden görülen nüfus kayıtlarını daha da geliştirerek kişilerin nüfus cüzdanı üzerinde bulunan fotoğrafları da görebilmeli ve bundan başka önlemler alabilmeliler” dedi. Yanlış kişiye verilen mahkumiyet kararının Yargıtay’da çözülmesini beklediğini vurgulayan Epözdemir, “Gerçek suçlu bu eyleminden dolayı iftira suçundan dolayı 4 yıla kadar hapisle yargılanabilecektir” dedi.
mahkemede verdiği savunmada, söz konusu suçları işleyen Tayfun Demir’in kendisi olmadığını, kimlik bilgilerinin ele geçirildiğini, aylardan beri bu sorun ile boğuştuğunu belirterek asıl suçlanan Tayfun Demir’in Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunduğunu bildirdi. 25 Asliye Ceza,  Demir’i salıverdi; yakalama kararını ise kaldırdı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Tayfun Demir’in serbest bırakılmasına karar verirken Metris Cezaevinden tutuklu bulunan Tayfun Demir’in mahkemeye getirilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

DEMİR: BAŞIMA GELMEYEN KALMADI

Bir yıla yakın bir süre yaşadıkları için “Başıma gelmeyen kalmadı, uyku uyuyamaz hale geldim” diyen Tayfun Demir ile tekstil işi yaptığı dükkânında konuştuk.

 

Tekstil ürünlerinin ütüleme ve paketleme işini eşi ile birlikte kiralık işyerlerinde yapan Demir yaşadıklarını şöyle anlattı: “Evin ve dükkânın kirası bin lira. Geçimimizi sağlıyoruz sonuçta. Fakat öyle bir iş başıma geldi ki anlatamam. Uyku uyuyamaz hale geldim. Ben kredi kartı bile kullanmam. Bankaya en son ne zaman gittiğimi hatırlamıyorum.

Param olsa harcarım. Ama benim kimlik bilgilerimi ele geçiren bir dolandırıcı başıma öyle şeyler getirdi ki. Ki bu adam 94’te 12 yaşındayken ölen kardeşim

 

Haberin Devamı

 Metin Demir adına bile kimlik çıkarmış. Çıkardığı bu kimliklerle onlarca kişi adına kredi çekmiş kredi kartı almış. Suçsuz olduğumu ispatlamak için oradan oraya koşturdum. Bu iş için 4-5 bin lira harcadım. Ben gidince burada işler de aksıyordu. Üstelik adam savcıda verdiği ifadede bilgisayar teknisyeni olduğunu söylüyor.

 
Avukatını da dolandırdı
Halen Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tayfun Demir’in kimlik bilgilerini kullandığı çok sayıda kişi arasında Aytaç Tan isimli bir kişi de bulunuyor. Tan, Avustralya’da çalışıyor. Türkiye’ye gelişi sırasında tesadüfen, adına kredi çekildiğini, kredi kartı çıkarıldığını öğreniyor. O da şimdilerde mahkemelere derdini anlatma çabasında. En son geçtiğimiz Haziran ayında bir kez daha yakayı ele veren Tayfun Demir’in avukatının da parasını vermediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Oysa ben tekstil ütücüsüyüm."

BİRİ BIRAKTI, DİĞERİ CEZA VERDİ

Her iki mahkemeden çıkan kararlar sonrası rahat bir nefes alan Tayfun Demir, 12 Eylül günü icra müdürlüğünden gelen, bir bankaya ait 6 bin 685 liralık kredi kartı borcuna ilişkin, ödeme emrini görünce yeni bir şok yaşadı. Demir, mahkemelere yaptığı savunmanın bir benzerini de icra müdürlüğüne yaparak borca itiraz etti.

Ve bir arkadaşının önerisiyle, hakkındaki icra takipleri ve davaları takip etmek için, 13 Eylül günü PTT’de e-devlet şifresi aldı. O gün sisteme giriş yapan Demir, başlangıçta okuduklarını inanamadı. Zira Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi 13 Eylül sabahı yaptığı yargılamada Tayfun Demir’e, 6 yıl hapis cezası ve yargılama giderlerini karşılama cezası verdi. Demir, ertesi gün soluğu mahkeme kaleminde aldı. Gerekçeli kararı beklemesi söylendi. Gerekçeli karar 2 Ekim’de çıktı.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!