'Bunlar yeni bilgiler ve ilk kez açıklıyorum' dedi ve tek tek duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Bunlar yeni bilgiler ve ilk kez açıklıyorum dedi ve tek tek duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2020 10:38

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 21 Mart tarihinden önce yurt dışı, 20 Mart tarihinden önce yurt içi bileti alan vatandaşların bilet değişikliği ya da açığa alma durumunda herhangi bir ek ücret ödemeyeceklerini duyurdu.

Haberin Devamı

CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuşan İlker Aycı şunları söyledi:

İade ve değişiklik politikasında tüm hava yollarından bir tık daha esnek ve ileride olmak için çalıştık ve çalışıyoruz.20 mart 2020 tarihinden evvele bilet almış tüm vatandaşlarımız hiç merak etmesinler yıl sonuna kadar 31 aralık 2020 tarihine kadar biletlerini değiştirebilirler. Biletlerinizi kullanma tarihiniz de 28 şubat 2021. 28 Şubat 2021’e kadar da uçuş yapabilirsiniz.

Bunlar yeni bilgiler ve ilk kez açıklıyorum dedi ve tek tek duyurdu
Bilet değişikliği ve ötelemeleri için hiçbir ek ücret ödenmeyecektir. Biletini açığa aldırabilir. Bu arada kendisine verdiğimiz bazı teşvikler de var biz mesela yüzde 15 voucher veriyoruz fazla kupon veriyoruz.Yani biletini iade etmeseniz ileriki tarihte uçmak için uçmak için değiştirmek için ertelerseniz de size voucher veriyoruz yüzde 15 de ilave bonus veriyoruz. Artı her bilete karşılık gelen 10 euroluk bir değer için 1000 mil veriyoruz size. Bunlar yeni bilgiler ve ilk kez açıklıyorum.

Haberin Devamı

"HİÇBİR ARKADAŞIMIZIN İŞTEN ÇIKARTILMASI İLE İLGİLİ BİR PLANIMIZ YOK"

Öncelikle şu konuda hemfikir. Bu krizde hiçbir arkadaşımızın işte ayrılmasını istemiyoruz. Hiçbir arkadaşımızın işten çıkartılması ile ilgili bir planımız yok.
Çalışanlarımızın iş akdini korumakla ilgili her türlü fedakarlığı yapacağız. Tek yapacağımız şey şu, arkadaşlarımıza şunu söyledik: Birlikte başaracağız, bu krizden birlikte çıkacağız.

Elbette bazı fedakarlıklar yapacağız bazı kısmi çalışma modellerine geçeceğiz. Yani kısmi çalışma modelleriyle belki dönüşümlü olarak ya da çalışma saatlerini azaltarak ücretlerde belli düzenlemeler yaparak ikramiyeler gibi primler gibi veya maaşın bir kısmının ödenmesi gibi. Onların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için minimun gelir seviyesinin altına onları düşürmeyeceğiz.

Nakit pozisyonumuzu güçlü tutacağız. En büyük fedakarlığı da bizim yapmamız gerektiğinin farkındayız. Üst yöneticilerimizden yönetim kuruşlu üyelerimizden de belli kesintilerle ilgili mutabakat sağladık. Dedik ki ilk fedakarlığı çalışanlarımızdan önce biz yapmalıyız. En yüksek kesinti yüksek gelir grubundakilerden yapılacak.

Haberin Devamı

THY 5 NOKTA HARİÇ TÜM DIŞ HAT SEFERLERİNİ DURDURUYOR

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İker Aycı, New York, Washington, Hong Kong, Addis Ababa ve Moskova dışındaki tüm dış hat seferlerinin 27 Mart itibarıyla durdurulacağını açıkladı. Korona virüs nedeniyle dünya genelinde alınan önlemlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Bu kapsamda Türkiye’de de alınan önlemler kapsamında toplam 68 ülkeye uçuş kısıtlaması getirilmişti. Bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları da 27 Mart itibarıyla 5 uçuş noktası hariç dış hatlardaki tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

5 NOKTA HARİÇ TÜM DIŞ HAT SEFERLERİ DURUYOR

Katıldığı bir televizyon programında THY’nin operasyonlarına ilişkin yeni gelişmeleri paylaşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İker Aycı, 27 Mart itibarıyla New York, Washington, Hong Kong, Addis Ababa ve Moskova seferleri dışındaki tüm dış hat seferlerinin durdurulacağını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!