Son dakika... Thodex'te kritik iki isim yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2021 11:38

Kripto para dolandırıcılığı soruşturmasında Thodex şirketinin finans departmanında çalışanı firari şüpheli Rana Azap ve şirketinin yazılımcısı Oral Çınar yakalandı. Azap ve Çınar'ın soruşturmada adı geçen 3 kritik isimden ikisi olduğu belirtildi. Rana Azap’ın ise yarın adliyeye sevk edilmesi beklenirken, Oral Çınar, hakkında yurt dışına çıkmamak şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak, serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şirketin finans uzmanı firari şüpheli Rana Azap yakalandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 82 şüpheliden firari konumda bulunan şirketin finans uzmanı Rana Azap, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Soruşturma kapsamında aranan firari 4 şüpheliden biri olan Rana Azap'nın savcılıktaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Son dakika... Thodexte kritik iki isim yakalandı

 

Haberin Devamı

ORAL ÇINAR SERBEST BIRAKILDI

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şirketin yazılımcısı firari şüpheli Oral Çınar da yakalanmıştı.

Savcılık, ifade vermesinin ardından Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

ADLİ KONTROL TEDBİRİ UYGULANDI

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunun ardından şüpheli Çınar’ı Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" ve "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirini uygulayarak serbest bıraktı.

SORUŞTURMADA 2 FİRARİ KALDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında gözaltı kararı verilen 82 şüpheliden aralarında şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. 37 şüpheli ifade vermesinin ardından serbest bırakılırken 35 şüpheli hakkında da adli kontrol tedbiri uygulandı.

Haberin Devamı

Güven Özer’in eşi Zuhal Özer ve Faruk Fatih Özer ise aranıyor.

Emniyete teslim olan şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap’ın ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

SÜREÇ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kullanıcıların Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine 22 Nisan'da resen soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan'da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla doğrulanırken, şirketin resmi adreslerinde herhangi bir faaliyet olmadığı belirlenmişti.

Şüpheli Özer hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Haberin Devamı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 78 şüpheliyi yakalamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!