Son dakika... İstanbul'da servis ücretlerine ve toplu ulaşıma zam geldi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... İstanbulda servis ücretlerine ve toplu ulaşıma zam geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2021 17:12

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, servis ücretlerine ve toplu ulaşıma yüzde 15 zam yapılması teklifi kabul edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün öğrenci ve personel servis taşımacılığı ücret tarifesi düzenlenmesiyle ilgili teklif toplantıda ele alındı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yüzde 19,01, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ise yüzde 22, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Milli Eğitim temsilcileri de yüzde 15 zam önerisinde bulundu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Oturumu yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her üç teklifi de ayrı ayrı oylattı. Oylamada, yüzde 15'lik zam teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha önce 0-1 kilometre arasında 271 TL olan fiyat 311,65 liraya yükseltilirken, diğer tüm mesafelere yüzde 15 artış yapıldı.

Haberin Devamı

TOPLU TAŞIMAYA ZAM

İstanbul'da toplu taşıma ve servis ücretlerine yüzde 15 zam yapıldı. Tam bilet fiyatı 3.50'den 4.05 TL'ye, öğrenci bileti 1.70'den 1.95 TL'ye çıktı.

750 MİNİBÜS VE 250 DOLMUŞ TAKSİ DÖNÜŞECEK

Toplantıda, İBB'nin teklif ettiği 750 minibüs ve 250 dolmuş taksinin, taksiye dönüştürülme teklifi de görüşüldü. Minibüs ve dolmuş taksi esnafını ilgilendiren teklifte, UKOME üyeleri uzun görüşmelerin ardından uzlaştı. Görüşülen teklif oy birliğiyle geçti.

1000 YENİ TAKSİ TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ

Öte yandan İstanbul trafiğini ilgilendiren kararların görüşüldüğü toplantıda, İstanbul genelinde ilk etapta bin adet yeni taksinin hizmete alınmasını kapsayan taksi taşımacılığını düzenleme teklifi, uzun tartışmalar sonucunda oy çokluğuyla reddedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!