Son dakika... Gümüş fiyatlarında hızlı hareket sürüyor! Tarihi yüksek seviyesinde

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Gümüş fiyatlarında hızlı hareket sürüyor Tarihi yüksek seviyesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 11:14

Tüm dünyaya adını duyuran sosyal medya platformu Reddit'teki oluşum, Gamestop hissesi ve kripto para olan Dogecoin'i speküle ettikten sonra şimdi de gümüş fiyatlarını artırmaya başladılar.

Haberin Devamı

Gümüş fiyatları Reddit’teki örgütlenmenin etkisiyle yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta Gamestop ve Dogecoin’e yönelen Reddit’teki bir grup bugün de gümüş fiyatlarını speküle etmeye başladı.

Geçtiğimiz Perşembe günü güçlenme hareketine başlayan gümüş dolar bazında onsu 30.07 dolara kadar yükseldi. Türk Lirası bazında baktığımızda ise gümüşün gramı 6.90 liraya denk geliyor. Yaklaşık 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşan gümüşün onsu 2011 yılında 49.54 dolar seviyesini görmüştü.

Son üç işlem gününde onsu 24.86 dolardan 30.07 dolara yükselen gümüş yatırımcısına yüzde 21 civarında kazandırmış oldu.

Son dakika... Gümüş fiyatlarında hızlı hareket sürüyor Tarihi yüksek seviyesinde


Gümüş grafiği

BORSA İSTANBUL LİMİTLERİ YÜKSELTTİ

VİOP'ta işlem gören dolar/ons gümüş vadeli işlem sözleşmelerinde uygulanan yüzde 10 oranındaki üst fiyat limiti oranı bugün için yüzde 20'ye çıkarıldı.

Haberin Devamı

REDDIT’TE NELER OLDU?

Reddit’teki oluşum Gamestop hissesinde açığa satış yapan Melvin Capital adlı fonun planlarını bozarak alım yapma tarafına geçti. Bununla birlikte 15 dolar seviyesindeki Gamestop hisseleri 400 doları aşan fiyatlara ulaştı. Açığa satış yapan Melvin Capital ise ödünç aldığı hisseleri yerine koymakta zorlandı ve milyarlarca dolar zarar yaptı. Sonrasında ise iş adamı Elon Musk’un Reddit’teki oluşuma desteği de gün yüzüne çıkınca kripto para piyasasında da hareketler yaşanmaya başladı. Dogecoin adlı kripto para yüzde 800 civarında yükseliş yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!