Son dakika... Dev market zinciri el değiştirdi...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Dev market zinciri el değiştirdi...
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 16:30

Yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeye konordato başvurusu yapan Ankaralı Makro Market, sahip olduğu 56 Uyum mağazası ile 17 Makro mağazasını devralıyor. Taraflar arasında yapılan anlaşmaya mahkemenin de onay vermesi ile hisse devir işlemi için Rekabet Kurulu'na başvurulacak. Migros'tan yapılan açıklamaya göre devir bedeli 105 milyon TL. Şirket avukatı Fidel Okan ise ödemenin yüzde 30'unun peşin kalan kısmının 36 ay taksitle yapılacağını aktardı. Avukat Okan, yapılan anlaşmanın geçerli olması için mahkemenin iznin şart olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı

Songör Ailesi'nin sahip olduğu Makro Market'in 253 mağazası bulunuyordu. Söz konusu mağazaların bir bölümü Makro, bir bölümü ise Uyum adı ile faaliyet gösteriyor. 1.7 milyar lira cirosu olan Makro, içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşamayınca mahkemeden konkordato talebinde bulundu. Yapılan yargılama sonrası şirketin yönetimi için 3 kişilik konkordato komiseri heyeti atandı. 

Makro Market ile ilgili yargılama süreci devam ederken, Uyum Marketlerin satışı için de bir takım görüşmeler yapıldı. Migros ile yürütülen görüşmelerde ise önemli bir aşama geçildi. Taraflar masadan el sıkışarak kalktı. Varılan anlaşmayı mahkemenin de onaylaması ile birlikte süreç, hisse devri için Rekabet Kurulu gündemine taşınacak. 

Migros 56 adet uyum mağazası ve 17 adet makro marketi 105 milyon lira karşılığında devralmak için sözleşme imzaladı. Migros'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama şöyle:

Haberin Devamı

"Şirketimiz ile Makro Market A.Ş. arasında, Makro Market A.Ş. tarafından 53'ü İstanbul'da, 3'ü Tekirdağ'da işletilmekte olan toplam 56 adet Uyum mağazasının ve Antalya'da işletilmekte olan 17 adet Makro Market mağazasının kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla ve demirbaşlarının satın alınması suretiyle toplam 105.000.000 TL bedel karşılığında devralınması amacıyla sözleşme imzalanmıştır. Devir işlemleri gerekli hukuki ve idari izinler alındıktan sonra gerçekleştirilecektir."

Son dakika... Dev market zinciri el değiştirdi...



MAHKEMENİN İZNİ BEKLENİYOR

Makro Market Avukatı Fidel Okan konu ile ilgili Hürriyet Dünyası'na yaptığı açıklamada ödemenin yüzde 30'nun peşin kalan bölümünün 36 taksit halinde ödeneceğini aktardı. Av. Okan "Söz konusu anlaşma konkordato komiserleri tarafından imzalandı. Ancak anlaşmanın geçerli olabilmesi için mahkemenin izin vermesi gerekmektedir. Bu anlaşmayı yapmamızdaki temel amaç, konkordato projemizi gerçekleştirmek içindir. Ödeme peşin değil; 36 taksit halinde şirkete ödenecek. Söz konusu taksitler de konkordato alacaklılarına yapılacak ödemede kullanılacak Gerekli izin konusunda mahkemeye yönelik işlemler Pazartesi günü yapılacak".

HÜRRİYET EKONOMİ YAZARI JALE ÖZGENTÜRK, SATIŞIN OLACAĞINI YAZMIŞTI.

Haberin Devamı

HİSSELER YÜKSELDİ

Migros hisseleri, satın alma haberinin açıklanmasından sonra yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı. Şirketin hisseleri saat 16.18 itibarıyla 24.480 TL'den işlem görüyor.

Son dakika... Dev market zinciri el değiştirdi...

SON 24 SAATTE NE OLDU?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!