Soma davasında mahkeme devlet görevlilerini sordu

Güncelleme Tarihi:

Soma davasında mahkeme devlet görevlilerini sordu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2015 13:25

Soma davasında mahkeme bilirkişi raporunda olayın sorumluları arasında kamu görevlileri de olmasına rağmen, davada bu kişilere yer verilmemesi nedeniyle mahkeme kamu görevlilerinin soruşturulmasının akıbetinin ne olduğu konusunda Soma Cumhuriyet Başsavcılığına bir yazı gönderecek.

Haberin Devamı

Soma'da geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaşanan ve 301 kişinin hayatını kaybettiği kömür madeni faciası ile ilgili bugün Akhisar'da görülen olan dava, can güvenliği gerekçesiyle duruşmaya getirilmeyen sekiz tutuklu sanığın duruşmaya getirilmesi kararıyla 15 Nisan'a ertelendi.

Mahkemeden yapılan açıklamada mahkemenin bugün iki karar aldığı belirtildi. Açıklamaya göre, bunlardan birisi tutuklu sanıkların 15 Nisan'daki mahkemeye getirilmesi oldu. Diğer karara göre ise, bilirkişi raporunda olayın sorumluları arasında kamu görevlileri de olmasına rağmen, davada bu kişilere yer verilmemesi nedeniyle mahkeme kamu görevlilerinin soruşturulmasının akıbetinin ne olduğu konusunda Soma Cumhuriyet Başsavcılığına bir yazı gönderecek.

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Holding'e ait Soma Kömür İşletmeleri'nin bir kömür madeninde meydana gelen kaza sonucu 301 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Soma'da meydana gelen kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında madeni işleten Soma Kömür İşletmeleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ve Genel Müdür Ramazan Doğru'nun da aralarında bulunduğu sekiz kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün sekiz tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Akhisar ilçesinde görülürken, madenci yakınları tutuklu sanıkların mahkemeye getirilmemesini protesto ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!