Solok: Başbakan 6 Mercedes istedi

Güncelleme Tarihi:

Solok: Başbakan 6 Mercedes istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Emlak Bankası Genel Müdürü Sinan Solok, ‘‘Başbakanlık'tan bize talimat geldi ve altı Mercedes, bir de Renault Safrane istediler’’ dedi.

Emlak Bankası Genel Müdürü Sinan Solok, kamu kuruluşlarının ihtiyacı olan otomobillerin alınması konusunda kendilerine Başbakan Mesut Yılmaz'dan da talimat geldiğini açıkladı. Başbakanlık'tan gelen talimat hakkında Emlak Bankası'ndan sorumlu Devlet Bakanı Refaiddin Şahin'in de bilgisi olduğunu belirten Solok, ‘‘Bir kamu bankası olan Emlak Bankası'na talimat gelmedikçe otomobil alımı olamaz. Bu uygulama 1991'den beri var. Diğer kamu bankalarına da böyle talepler geliyor. Başbakanlık bizden, 5 adet Mercedes 500 Cl, 1 adet Mercedes 320, 1 adet de Renault Safrane marka otomobil alımının gerçekleştirilmesini istedi’’ dedi.

Kendi döneminde 10-15 otomobil alındığını ifade eden Solok, şöyle konuştu:

‘‘İki klasörde hangi otomobilin, hangi tarihte kime alındığı kayıtlı. Bu kayıtları Sayın Bakanımıza ilettik. Gerekirse bu kayıtların tamamını açıklarız. Kamu bankası kendiliğinden otomobil alamaz, gelen talep üzerine alır. Otomobiller Başbakanlıktan gelen talep üzerine alınıyor. Her kamu bankasının dışarıda veya içeride otomobili vardır. Üstelik biz, Başbakanlıktan gelen talep konusunda Devlet Bakanı Refaddin Şahin'i de bilgilendirdik. Bu uygulama diğer kamu bankalarında da var. O nedenle uygulamaya karşıysak, bu alımların belli kurallara bağlanması gerekir. Bu uygulama 1991'den beri var. Emlak Bankası'ının daha önce aldığı otomobiller kamu kuruluşları tarafından kullanılıyor. ’’

Şükrü Bey'in aldığı Mercedes'e biniyorum

Emlak Bankası Genel Müdürü Sinan Solok, kendisinin halen makam aracı olarak 1992 model bir Mercedes'i kullandığını belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Son üç genel müdürün bindiği 1992 Model Mercedes'e biniyorum. Bu otomobili de Sayın Şükrü Karahasanoğlu aldırtmış. İyi yapmış. Genel Müdür Yardımcılarımız ise yerli otomobile biniyor.’’

Emlak Bankası eski Genel Müdürlerinden Şükrü Karahasonğlu, kendi görev döneminde Mercedes otomobil alınca tartışmalara neden olmuştu. Karahasanoğlu bunun üzerine, ‘‘Baktım genellikle bankamızda genel müdürlük yapanlar müteahhitlerin tahsis ettiği otomobilleri kullanmışlar. Emlak Bankası'na bu yakışmazdı. Onun için böyle bir otomobil aldık’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!