Solar mangalda sucuk keyfi

Güncelleme Tarihi:

Solar mangalda sucuk keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 23:08

Süzer Holding’in veliahtlarından Serhan Süzer, 2 yıl önce babası Mustafa Süzer’in karşısına çıkıp, ‘Benim hayallerim var’ diyerek şirketten ayrıldı. Bugün Türkiye’nin farklı bölgelerinde yenilenebilir enerji yatırımları yapan, sosyal sorumluluk projelerine imza atan Süzer, “En son Yırcalı köylüleriyle solar mangalda sucuk pişirdik. Çok mutlu oldum” diyerek yaptığı işten aldığı keyfi dile getiriyor.

Haberin Devamı

SÜZER Holding’in patronu Mustafa Süzer’in oğlu 37 yaşındaki Serhan Süzer ‘baba’ şirketinden ayrıldı, yenilenebilir enerji alanında kurduğu şirketinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde ‘çevreci’ projelere imza atıyor. Güneş panelleri, rüzgar santralleri kuran Süzer, bir yandan da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. Maltepe’de ‘Destek Market’le ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, istihdam projeleri yapıyor, Yırcalı köylü kadınların ürettiği sabunları pazarlıyor.

Kanada McGill Üniversitesi’nde finans ve muhasebe eğitimi alan Serhan Süzer, ‘İstanbul Bebek’te doğdum, büyüdüm. 30’lu yaşlarıma kadar da memleketimizin Doğu’sunu görmemiştim. Şimdi her yeri geziyorum. Müthiş bir zenginliğimiz ve topraklarımızın insanlarından öğrenecek çok şeyimiz var. En son Yırcalı köylülerle solar mangalda sucuk pişirdik. Çok mutlu oldum. Tüm arkadaşlarıma da İstanbul’un dışındaki Türkiye’yi tanıyın, diyorum’ diye anlatıyor.

Haberin Devamı

Ne oldu da aile şirketinden ayrıldınız?
- Aile şirketimizin çatısı altında çalışıyordum. Son olarak KFC ve Pizza Hut’ta 4 yıl yöneticilik yaptım. En son da ‘yeşil restoran’ açtık. Ben daha sonra görevi bıraktım. Benim aile şirketimdeki 10’uncu yılımdı. Kentbank olayında zor bir dönemde işe başlamıştım. Kendi kendime o zaman bir söz vermiştim, ’10 yıl sonrasında her şey yolundaysa ben yolumu ayırıp kendi işimi yapacağım’ dedim. Gerçekten de babamın karşısına çıkıp ‘benim hayallerim var’ dedim.
Babanız tepki göstermedi mi?

- Çok kolay olmadı, babamla bir kaç kere konuştuk. Sonra anladı beni. Babamdan borç alarak kendi şirketimi kurdum.  
Ne değişti hayatınızda?
- İnsanların sadece lafta değil yaşam tarzlarıyla da sürdürülebilirliğe ve çevreye saygılı davranmaları gerektiğini inanıyorum. Ben 2 sene önce fosil yakıt tüketen aracımı sattım ve 2 senedir yüzde 100 elektrikli araç kullanıyorum. Bunun ekonomik faydasını da gördüm diyebilirim. Çünkü artık dizel kullanmadığım için yaptığım tasarrufla, elektrikli aracın kredisini ödüyorum, üstelik cebime fazladan nakit de kalıyor. Hayatımın sonuna kadar sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji alanında projelere ve farklı işlere imza atmaya devam edeceğim. Hem yenilenebilir enerji santralleri gibi projeler olacak hem de teknolojiye yatırım yapacağım.

Haberin Devamı

GLOBAL OLMALIYIZ

Siz girişimci oldunuz. Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren bir şirketiniz var EkoRE… Hedefiniz nedir?
-İş hayatında uzun vadeli hedefim faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde Türkiye’den global markalar çıkartmak. Ben 2003 senesinden beri yenilenebilir enerji konusuna odaklanmıştım. Bizim grubun da girmesini istedim ama olmadı.

URFA’DA TARIMSAL SULAMA

SERHAN Süzer, yaptığı projeler hakkında bilgi verirken şöyle konuştu: “Beni en çok heyecanlandıran işler güneş enerjisi kullanarak gerçekleştirdiğimiz tarımsal sulama projeleri. Urfa’da Akçakale’de tarımsal sulama sistemi için 65 kW’lık santral kurduk. Mersin’in Mut ilçesine bağlı Gökçetaş Köyü’nde temiz içme suyu projesi gerçekleştirdik. 3.5 kW’lık güneş enerjisi santrali sayesinde pompayla bir pınardan suyu köyün su saklama depolarına taşıyoruz. Bu köy ilk kez temiz içme suyuna sahip oldu bu projeyle. Bursa’da ormanları bekleyen bekçilere enerji sağlıyoruz. Orada da 4kW’lık güneş panelleri kurduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!