Soğukta sıcak keyif

Güncelleme Tarihi:

Soğukta sıcak keyif
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:58

TERMAL sularında kaynak zenginliği açısından dünyada ilk 7 ülke arasında alan Türkiye, bu zenginliği turizmde de kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

Özellikle kış aylarında büyük rağbet gören termal turizmi, son yıllarda artan tesis sayısıyla da büyük ilgi çekiyor. Debisi, sıcaklıkları, çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile Avrupa’daki benzerleriyle yarışan termal sularda Türkiye’de Afyon, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kızılcahamam, Pamukkale, İzmir ve Sapanca gibi iller başı çekiyor. Türkiye’de 1300 civarında termal kaynak bulunuyor. Termal Turizmde bilinirliğin giderek arttığını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, termal otellerde 1.2 milyon olan konaklama yapan turist sayısını, 4.5 milyona çıkarmak hedeflediklerini söyledi.
Termal otellere olan ilginin her sene artış gösterdiğini ifade eden Jolly Tur İç Turizm Müdürü Can Mergen de, özellikle bu sömestr döneminde geçen yıla göre yüzde 100’e yakın bir talep artışı olduğunu söyledi. Mergen gelecek hafta tesislerin büyük bölümünde sömestr satışlarının biteceğini kaydetti.

Haberin Devamı

UÇUŞ ARTARSA TURİST GELİR

VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, Avrupa’da söz konusu otellerin rehabilitasyon merkezleri ve otel konseptleri ile birleştirildiğini ifade ederek, “Doğru kurgulanmış bir pazarlama stratejisi ile termal tesislerin niteliğinin arttırılmasıyla Avrupa ve Dünya ülkeleri ile rekabet edebilir konuma geliriz” ifadesini kullandı. Kaplıcalar konusunda en yoğun ilginin alternatif otellerin çok olması sebebiyle Afyon bölgesi olduğunu dile getiren Etstur Yurtiçi Operasyon Direktörü Selim Suat Özbek, termal turizmin gelişmesi için uçak ulaşımının arttırılması gerektiğini belirten Özbek, “Denizli ve Afyon, anadolu illerinden çapraz uçuş alamıyor. Haliyle misafir bu noktalara özel araçları veya otobüs ile ulaşabiliyor. Bu konuda ki gelişmeler bahsi geçen beldelerin önünü açacaktır” dedi.

En çok tercih edilen termal bölgeler

Afyon, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kızılcahamam, Pamukkale, İzmir ve Sapanca

80-220 TL
Türkiye’de termal turizm fiyatları

452 bin
Türkiye’de termal otellerde konaklayan yabancı turist sayısı

Haberin Devamı

790 bin
Termal otellerde konaklayan yerli turist sayısı

1.2 milyon
Termal otellerde konaklayan toplam turist sayısı

%43
Termal otellerdeki doluluk oranı

1.9
Gelen turistlerin ortalama kaldığı gün sayısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!