Sitebank'ın hedefi KOBİ'ler

Güncelleme Tarihi:

Sitebankın hedefi KOBİler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sürmeli Grubu'nun bir süre önce satın aldığı eski adı Chemical Bank olan Site Bank'ın Genel Müdürlüğü'ne getirilen Osman Şişmanoğlu, kendilerine hedef kitle olarak küçük ve orta boy işletmeleri (KOBİ) seçtiklerini söyledi.

İş Bankası kökenli olan Osman Şişmanoğlu, Site Bank'ın bireysel bankacılık, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) finansmanı, fonlanması, finansal danışmanlığı gibi konulara ağırlık vereceğini belirtti.

Şişmanoğlu, KOBİ'lerin seçimi konusunda şunları söyledi: ‘‘KOBİ'lerin orta boy işletmelerin, küçük finansal kuruluşlarla çalışarak ekonomideki hareketliliği sağlamaları en doğal yoldur. Bugün ekonomideki dinamizmi KOBİ'ler oluşturuyor. Ne onlar, ne de biz, hep küçük ve orta boy kalmayacağız. Beraber büyüyeceğiz. O işletmeler de bizim kalıcı müşterilerimiz haline gelecek. Düşüncemiz bu.’’

Site Bank'ın kurulduğu 31 Mart tarihinden bu yana tek şubesi bulunduğunu belirten Şişmanoğlu, yıl sonuna kadar bu rakamın 11'e çıkacağını kaydetti. Şişmanoğlu bugün yönetmekte olduğu bankanın iki üç yıl içerisinde şube sayısını 25'e çıkaracaklarını ve teknolojinin tüm imkanlarını finansal hizmet olarak kullanabilen bir banka olmayı hedefledikleri vurguladı.

Site Bank'ın herhangi bir sanayi grubuna bağlı olmamasını müşterileri açısından bir avantaj olarak nitelendiren Şişmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Çeşitli gruplara ait birçok banka var. Bizim grubumuz bir sanayi grubu değil. Bu grubun banka veya finans sektöründeki yatırımı grubun işlevini yapmak üzere geliştirilmiş bir örgütlenme değil. Bu otomatik olarak beraberinde bağımsızlığı getiriyor. Müşteri hizmetinde ya da kredi verirken, firmaları finanse ederken bizim gibi herhangi bir sanayi grubuna bağlı olmayan bankanın çok daha tarafsız olacağını düşünüyorum.’’

Sektördeki diğer bankalarla kıyaslanmaktansa, piyasa ile rekabet etmeyi tercih ettiğini belirten Şişmanoğlu, en azından ‘‘yeniden yapılanma’’ sorunları olmamasını kendileri için bir artı olarak nitelendirdi.

Şişmanoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

‘‘Biz yeni örgütlendiğimiz için en azından ‘‘re-engeneering’’ problemimiz yok. Başkalarının var. Büyük müesseseler manevra kabiliyetini arttırmak için azami merkeziyetçiliğe gidiyorlar. Siz zaten küçükseniz, doğal olarak manevra kabiliyetiniz de yüksektir.’’

Şişmanoğlu, Site Bank'ın hissedarlarından birinin Özer Çiller olduğu yolundaki iddialara da anlam veremediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!