Åžirketleri doyurduk temizliÄŸe de girdik

Güncelleme Tarihi:

Åžirketleri doyurduk temizliÄŸe de girdik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2004 00:00

Hizmet sektörüne toplu yemek üretimi ile giren Sodexho’nun artık ÅŸirketlere yemeÄŸin yanısıra otopark iÅŸletmeciliÄŸinden temizliÄŸe her türlü hizmeti verdiÄŸini belirten CEO EÅŸref HamamcıoÄŸlu, ‘Böylece ÅŸirketlerin ana faaliyet alanlarına odaklanmalarını saÄŸlıyoruz’ dedi.TOPLU yemekle hizmet sektörüne giren Sodexho, artık ÅŸirketlere otopark iÅŸletmeciliÄŸinden temizliÄŸe, kat hizmetlerinden teknik bakım-onarıma her türlü desteÄŸi veriyor. Åžirketlerin ana faaliyet alanları dışındaki iÅŸlerle uÄŸraÅŸarak vakit ve para kaybettiÄŸini söyleyen Sodexho CEO’su EÅŸref HamamcıoÄŸlu, dış kaynak kullanımı ile ÅŸirketlerin maliyetlerini azaltarak, rekabette avantaj saÄŸladıklarını belirtiyor.30 yılı aÅŸkın süredir dünyada ve 10 yılı aÅŸkın süredir Türkiye’de toplu yemek alanında faaliyet gösteren Sodexho’nun son 5 yılda faaliyet alanını geniÅŸlettiÄŸini belirten HamamcıoÄŸlu, bu deÄŸiÅŸimin ÅŸirketlerin ihtiyaçlarından kaynaklandığını vurguluyor. ‘Dünyada sanayileÅŸmeyle birlikte hizmete olan ihtiyaç arttı. Sodexho’da bu baÄŸlamda önce toplu yemekle iÅŸe baÅŸladı’ diyen HamamcıoÄŸlu, geniÅŸleyen hizmet yelpazelerini şöyle anlattı: ‘Son 5 yıldır Sodexho da medeni insanın dışarıda ihtiyaç duyduÄŸu her ÅŸeyi karşılamaya koyuldu. Evinin dışındaki bir insan nelere ihtiyaç duyar? Biz medeni bir insanın dışarıda ihtiyaç duyacağı aracının yıkanmasından bina temizliÄŸine, otopark iÅŸletmeciliÄŸinden kat hizmetlerine, temizlikten teknik bakım-onarıma her türlü hizmeti veriyoruz.’Amerika, Ä°ngiltere ve Orta Avrupa’da hizmet sektöründeki ÅŸirket sayısında büyük bir artış olduÄŸunu belirten HamamcıoÄŸlu, ÅŸirketlerin ana faaliyet alanları dışındaki iÅŸlerle uÄŸraÅŸarak vakit ve para kaybettiÄŸine iÅŸaret etti. HamamcıoÄŸlu, şöyle konuÅŸtu: ‘ÖrneÄŸin bir otomobil firmasının iÅŸi otomobil üretmek. Yemek, temizlik, otopark iÅŸleriyle ilgilenerek vakit kaybetmemeli. Ar-Ge’ye, pazarlamaya odaklanmak varken neden binanın temizlik ve bakımını düşünsün? Beyaz eÅŸya üreticisi, bilgisayar yazılımcısı ya da bir medya kuruluÅŸu ana faaliyet alanlarına odaklanıp bu iÅŸleri dış kaynık kullanım yoluyla halletmeli. Åžirketler bunu keÅŸfedince bize sıcak bakmaya baÅŸladılar.’OTELLERE HÄ°ZMETTurizm sektörüne de yöneldiklerini anlatan HamamcıoÄŸlu, otellerin fiyat rekabeti yapmak yerine maliyet avantajı saÄŸlayabileceklerini vurguladı. HamamcıoÄŸlu, bu konuda ÅŸunları söyledi: ‘Türkiye’de Avrupa’nın en iyi tesislerine sahibiz ama dışarıya bağımlılığımız çok fazla. Dünyada kıran kırana rekabet var. Bizim turizmcilerin kendi aralarında fiyat rekabeti yapması anlamsız. Onlar da maliyetleri düşürerek rekabet avantajı kazanabilirler. Biz 4 yıldızlı ve üstü otellere güvenlikten temizliÄŸe, ortak alan bakımından çamaşırhaneye, teknik bakım-onarım hizmetlerinden havuz bakımına, peyzajdan yemeÄŸe her türlü hizmeti verebiliriz. Bu iÅŸleri biz yaparken oteller misafirlerini memnun etmeye, tanıtım ve pazarlamaya ağırlık vererek daha baÅŸarılı olabilir. Sodexho dünyanın pek çok yerinde ÅŸantiye hizmeti bile veriyor.’Sodexho: TaÅŸeronla çalışmayızHÄ°ZMET iÅŸinin en önemli unsurunun insan kaynağı olduÄŸuna dikkat çeken EÅŸref HamamcıoÄŸlu, bütün elemanlarını kendi bünyelerinde yetiÅŸtirdiklerini ve hiç bir zaman taÅŸeron ÅŸirketlerle çalışmadıklarını belirtti. HamamcıoÄŸlu, 76 ülkede hizmet sektöründe bulunan Sodexho’nun tüm dünyada 380 bin çalışanı, Türkiye’de de 3 bin personeli bulunduÄŸunu söyledi. HamamcıoÄŸlu, Türkiye’de bu yıl 42 milyon Euro ciro hedeflediklerini kaydetti.Sabancı’nın yemeÄŸini de piÅŸiriyoruzALARKO Holding, Arçelik, Balnak, Kodak ve Galatasaray Ãœniversitesi gibi pek çok kurum ve kuruluÅŸa toplu yemek hizmeti veren Sodexho, son olarak Sabancı Holding’le de 3 yıllık bir anlaÅŸma imzaladı. Sodexho aralarında Akbank, Toyotasa, Akçansa, Pilsa, Çimsa ve Sabancı Holding gibi ÅŸirketlerin toplam 13 bin çalışanına 33 farklı noktada toplu yemek veriyor. Bir yıllık sözleÅŸmenin tutarı 6 milyon dolar. Ayrıca Sabancı Center’daki davetlerin yanısıra Sabancı Ailesi’nin özel yemeklerini de artık Sodexho yapıyor.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!