Şirketlere sermaye artırma uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Şirketlere sermaye artırma uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Anonim ve limited şirketlere, sermaye artırımı işlemlerini tamamlamaları için tanınan süre, yıl sonunda dolacak. Aralık ayı sonuna kadar sermayelerini 5 milyar liraya çıkartmayan anonim şirketler ile 500 milyon liraya çıkartmayan limited şirketler münfesih sayılacak. 1995 yılı Ağustos ayında yayımlanan tebliğ uyarınca, anonim şirketlerin sermayelerini 5 milyar liraya, limited şirketlerin de 500 milyon liraya çıkarmalarına ilişkin işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Söz konusu tebliğ ile asgari sermaye tutarı, anonim şirketlerde 500 bin liradan 5 milyar liraya, limited şirketlerde ise 10 bin liradan 500 milyon liraya yükseltilmiş, şirketlere sermaye artırımı için 27 Haziran 1997'ye kadar süre tanınmıştı.

SÜRE UZAMADI

Ancak çok sayıda şirketin sermaye artırımına ilişkin işlemleri tamamlayalamaması nedeniyle, bakanlık, 7 Haziran'da yayımladığı tebliğ ile sermaye artırımı için verilen süreyi uzatmamakla birlikte, şirketler için bir kolaylık sağlamış ve sadece sermaye artırımına ilişkin başvurunun yapılmasını yeterli saymıştı. Bu tebliğe göre, 26 Haziran 1997'ye kadar sermaye artırımı için başvuran şirketlerin, yıl sonuna kadar bu artırım işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!