Şirket işleri artık cepte

Güncelleme Tarihi:

Şirket işleri artık cepte
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2002 15:03

Turcell, Microsoft'un geliştirdiği "ofismobil" sistemiyle, dışardayken cep telefonuyla işyerindeki bilgisayara bağlanma olanağı sunuyor.

Haberin Devamı

Sistem sayesinde, WAP veya GPRS uyumlu cep telefonlarından GPRS, GSM Data ve SMS ortamlarını kullanarak gezgin haldeyken güvenlikli birÅŸekilde ÅŸirket ağına ve kiÅŸisel bilgisayara ulaşılıyor.Â

Şirket ve kurumların, çözüm ortakları olan KoçSistem, Probil, Netsoft ve Enter aracılığıyla sahip olabilecekleri sistemin özellikleri şunlar:

"Cep telefonundan her an e-postalara, takvime ve yapılacak işler listesine erişilebilecek. E-posta okunabilecek, yanıtlanabilecek ve yönlendirilebilecek. Şirketin bilgisayar ağına girilerek işlerde değişiklik yapılabilecek.

Kayıtlı fihrist bilgilere ulaşılabilecek, bu bilgiler güncellenebilecek. Günlük takvim bilgileri kısa mesajla belirlenen saatte liste halinde alınabilecek. Bilgiler kişiselleştirilebilecek."
  Â
Microsoft Türkiye Telekomünikasyon Sektör Müdürü Hakan Dülge, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sistemin 6 ay önce ilk kez Almanya ve İngiltere'de uygulanmaya başlandığını, dünyada üçüncü kullanım ülkesinin Türkiye olduğunu bildirdi.
 Â
Sistemin kullanıcılara iÅŸlerinde daha etkin, verimli ve ekonomik olma olanağı verdiÄŸine iÅŸaret eden Dülge, kullanıcı lisans ücretinin 26 milyon lira olduÄŸunu kaydetti.   Â

Haberin Devamı

Turkcell Kurumsal Ürün Geliştirme Uzmanı Ahmet Ünver de, sistemi "şirketteki işi cebe sığdırdık" sloganıyla uygulayacaklarını belirterek, yapılan araştırmaya göre, sistemi kullanan üst düzey yöneticilerin gün içinde ortalama yüzde 60, müdür ve uzmanların yüzde 25, satış ekibinin yüzde 68, mühendis ile operasyon ekibinin de yüzde 50 oranında çalışma masasından uzak kalabileceklerini söyledi.
  Â
Ünver, sistemin, mobilite ihtiyacı yüzde 50'nin altındaki çalışma gruplarında bir haftada her kişinin yaklaşık 1 saat, mobilite ihtiyacı yüzde 50'nin üzerinde olan gruplarda ise 3 saat zaman tasarrufu sağladığını ifade etti.
  Â
Sistemin, abonelik ve aylık sabit ücreti bulunmadığını belirten Ãœnver, kullanımın mevcut tarife üzerinden ücretlendirileceÄŸini bildirdi.Â
                                  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!