Sir Winston Tea Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Sir Winston Tea Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2001 00:00


Süheyla AKBULUT / İZMİR
Haberin Devamı

Dünyanın en büyük çay üreticisi Teekanne ile Kütaş Gıda A.Ş'nin İzmir'de ortaklaşa kurduğu tesislerde üretiminebaşlanan ve ingilizlerin ünlü çay markası olan Sir Winston Tea'nin piyasaya sunulduğu bildirildi.

Kütaş-Teekanne Şirketi Genel Müdürü Mehmet Gürel Kapani, Kemalpaşa ilçesinin Kırovası mevkiinde kurulan tesislerde düzenlenen basın toplantısında, tesisler ve piyasaya sunulan ürünler hakkında bilgi verdi. Kapani, 1980'de kurulan Kütaş'ın tütüncülük ve daha sonra da baharat alanında yatırımlar yaptığını hatırlattı.

Kütaş'ın, 5'i yabancı ortaklı olmak üzere toplam 9 şirketinin bulunduğunu dile getiren Kapani, şirketlerin tamamının İzmir'de olduğunu söyledi.

Türkiye'de yıllık çay tüketim miktarının 140 bin ton, kişi başına tüketilen çay miktarının da 2.2 kilo olduğunu ifade eden Kapani, kişi başına tüketilen çay açısından Türkiye'nin İrlanda ve İngiltere'den sonra üçüncü sırada bulunduğunu vurguladı.

Sir Winston Tea'nin üretimi konusunda 14 aylık bir çalışma yaptıklarını kaydeden Mehmet Gürel Kapani, hazırlanan ürünün çok iyi bir kaliteye sahip olduğunu anlattı.

Kapani, Türkiye'nin çay ihracatının yok denecek kadar az olduğunu, şirket olarak önümüzdeki dönemde çevredeki pazarlara ihracat yapmayı planladıklarını dile getirerek, ihracat oranını ilk etapta yüzde 30-35olarak belirlediklerini söyledi.

Bir gazetecinin Çaykur'un özelleştirilmesi konusundaki görüşlerini sorması üzerine Kapani, Çaykur'un özelleştirme tarihi ve şartlarının henüz belli olmadığını ifade ederek, ‘‘Özelleştirme gündeme gelip şartlar uygun olursa o zaman düşünebiliiriz’’ dedi. Teekanne Bölge Proje Sorumlusu Stefan Quack da, Teekanne grubunun çalışmaları hakkında bilgi vererek, ‘‘Yıllık siyah çay satış miktarımız 3 bin 600 ton, bitki ve meyve çayı satış miktarımız da 8 bin 600 tondur’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!