Sinop’tan Uzakdoğu’ya 550 ton deniz salyangozu satıldı

Güncelleme Tarihi:

Sinop’tan Uzakdoğu’ya 550 ton deniz salyangozu satıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 12:23

Sinop’tan bir yıl içerisinde Uzakdoğu ülkelerine 550 ton işlenmiş ve şoklanmış deniz salyangozu gönderildi.

Haberin Devamı

Sinop’tan Uzakdoğu ülkelerine deniz salyangozu ihracatı yapan ve kente ekonomik katkı sağlayan Dikmen İlçesi’ndeki şirketin müdürü Halil Şişman, "Şirket olarak deniz salyangozu üretip ihraç ediyoruz. Deniz salyangozlarını Uzakdoğu ülkeleri olan başta Japonya olmak üzere Kore, Çin ve Tayvan’a ihraç ediyoruz. Bu senede 550 ton civarında deniz salyangozu ihracat ettik. İhraç ettiğimiz ülkeler deniz salyangozunu gıda amaçlı kullanıyor. Salyangozun iri olan kabuklarını da ihraç ediyoruz. Bir de kabuğun haricinde küçük tırnaklar var onları da ihraç ediyoruz. Bu sene ihracatımızın yaklaşık olarak değeri 3-4 milyon dolar civarında" dedi.

100 KİŞİNİN ÜZERİNDE İŞÇİ ÇALIŞIYOR

Hall Şişman istihdama katkı sağladıklarını belirterek, "Bu ürün tamamen yerli, Türk Lirası karşılığında alınıp dolar olarak satılan bir ürün. Yani Türkiye’ye ve Sinop’a döviz getiriyor. Yerli üretim olarak üretiliyor. Dolar olarak satılıyor. Direk ekonomiye katkı ve şu an Dikmen İlçesi’nde çevre köylerdeki vatandaşlar burada çalışıyor. İşçilerimiz hep Dikmen bölgesinde. Yaz döneminde 100 kişinin üzerinde işçi çalıştırıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Karadeniz salyangozunun en kaliteli ürün olduğunu belirten Halil Şişman, "Deniz salyangozlarını Karadeniz bölgesinin Sarp sınır kapısından, Bulgaristan sınır kapısının sınırına kadar olan bütün bölgelerden alıyoruz. Bir de Çanakkale Boğazı, Marmara bölgesinden alıyoruz. Uzakdoğu ülkeleri Karadeniz’den çıkan ürünü çok seviyorlar. Diğer ülkelerde de bu işi yapanlar var ama öncelikli tercihleri Türkiye ve Karadeniz salyangozu oluyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!