Şili'yi Türkiye'den tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Şiliyi Türkiyeden tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Topluluğu nezdinde imajını yenilemek isteyen Güney Amerika ülkelerinden Şili'nin 1 milyon dolarlık (209 milyar lira) tanıtım kampanyasını üstlenen Belçikalı Strat&Com'un partnerleri arasında bir Türk firması da var.

21 ülkedeki partnerleriyle EPPC (The European Partnership for Public Communication) network sisteminde biraraya gelen kamuoyu oluşturma şirketi Strat&Com'un Türkiye'deki partneri, Global Tanıtım...

Şili'nin tanıtımını üstlenen Strat&Com'un Genel Müdürü Luc Dumolin, partnerleriyle geçtiğimiz günlerde Brüksel'de biraraya gelerek, neler yapılması gerektiğini tartıştı. ‘‘EPPC Workshop’’ adı altında gerçekleşen toplantıya Türkiye'den Global Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede katıldı. Ceyda Aydede, Şili'nin Türkiye'deki imajının belirlenmesi ve sonrasında Şili'yle ilgili bu imajın düzeltilmesi için strateji oluşturulmasından sorumlu. Dünyada halkla ilişkiler şirketlerinde ihtisaslaşma olduğunu vurgulayan Aydede, ‘‘Biz de bunu yakalama çabasındayız’’ dedi. 12 yıldır faaliyet gösteren Belçikalı Strat&Com'un tek müşterisi Avrupa Komisyonu... Firma bütün tanıtım işlerini Avrupa Komisyonu kanalıyla üstleniyor. Parnterleri sayesinde yerel şartlara adapte olarak iletişim hizmeti veriyor ve kamuoyu oluşturuyor. Son olarak Avrupa Komisyonu'ndaki Şili Büyükelçiliği'nin koordinasyonu ile Şili'nin tanıtımını üstlenen Strat&Com, önce bu Şili'nin Avrupa Topluluğu ve aday ülkelerindeki imajını araştıracak. Bu araştırmada ülkelerin nüfusuna göre 250 ile 500 arasında kişiyle temas kurulacak ve siyasi konular ele alınmayacak. İmaj araştırması sonrasında Strat&Com'un diğer ülkelerdeki partnerleri, ülkelerinin önde gelen yöneticilerini, bilim adamlarını, iletişimcilerini düzenli olarak, Şili'deki gelişmeler hakkında bilgilendirecek. Şili'deki ekonomik gelişmeler ve sosyal hayat konusunda diğer ülkeleri haberdar edecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!