Siirtspor’u İstanbul’a taşıma kavgası patladı

Güncelleme Tarihi:

Siirtspor’u İstanbul’a taşıma kavgası patladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 00:00

‘Jet Fadıl’ olarak anılan Fadıl Akgündüz, Siirtspor’un başına geldikten sonra takımı İstanbul’a taşıma kararı alınca, kentte tartışma patladı. Transfer edilen futbolcuların Siirt’e gitmek istemediğini söyleyen Akgündüz’e Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu karşı çıktı. Teknik Direktör Emrah Bayraktar da “Bütçeyi düşündük. Futbolcu için sosyal hayat önemli” dedi.

Haberin Devamı

BİR dönem Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden olan ve “Jet Fadıl” diye tanınan Fadıl Akgündüz, Siirtspor’un başına geçtikten sonra takımı İstanbul’a taşıma kararı alınca kentte tartışma çıktı. Yeni transfer ettikleri futbolcuların Siirt’e gitmek istemediğini ifade eden Fadıl Akgündüz, takımın maçları Siirt’te antrenmanları İstanbul’da yapma kararı kentte tepki çekti. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, “Şehrimizin nesi var. Futbolcular Diyarbakır’a gidiyor da Siirt’e niye gelmiyor. Bu işte başka bir şey var. Fadıl Bey’in İstanbul’dan takım alacak parası var. Neden Siirtspor merak ediyorum” dedi. Kulübün yeni teknik direktörü Emrah Bayraktar ise, “Futbolcu Siirt’e gelir. Ancak daha fazla para ister. Yani Siirt’e gelen 4 lira, İstanbul’da oynayan 1 lira ister. Bütçe düşünülerek alınan bir karardır” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Heyecanı yakalamak lazım

1999 yılında Jet-Pa şirketiyle Siirt Jetpaspor’a transfer ettiği yıldız futbolcularla gündeme gelen Fadıl Akgündüz’ün amacının kulübü değil takımı İstanbul’a taşımak olduğunu savunan Güven Kuzu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Siirt halkı da bu kararı onaylamıyor. Takımın şehirde kalması daha doğru bir karardı. Bugüne kadar birçok futbolcu Siirt’e geldi. Hiçbiri sorun yaşamadı. Transfer ettikleri futbolcuların çoğu da genç oyuncular. Siirtspor taraftarı bu karara sıcak bakmıyor. Böyle bir kararda halk olarak o heyecanı yakalamak zor olur. Sivas ve Kayseri’ye baktığımız zaman oyuncularla halkın bütünleştiğini görüyoruz. Burada da bu heyecanı yakalamadan başarı sağlanamaz.”

Sosyal hayat çok önemli

Antrenmanların İstanbul Sarıyer’de yapılacağını söyleyen Siirtspor Teknik Dirketörü Emrah Bayraktar, şu bilgileri verdi: “Bütçemizi düşünerek hareket ettik. Çünkü Siirt’e gelecek bir futbolcu 4 lira istiyorsa İstanbul’da kalacak bir futbolcu 1 lira istiyor. Arada 3 lira fark var. Siirt, Süper Lig’de olsaydı yine Siirt’te kalırdık. Burada futbolcuları da düşünmek gerekiyor. Çünkü sosyal hayatı olmayan bir futbolcu performans olarak çok kötü bir grafik çiziyor. İstanbul’da kalmamızın en büyük nedenlerinden birisi de budur. Siirt’te bir kamp merkezi, tesisler ve stadyum konusunda yeni projeler var. Bunlar tamamlanınca Siirt’te kalacağız.”

Haberin Devamı

Siirt Jetpaspor olacak

Geçtiğimiz günlerde kulübün adının da değişeceğini açıklayan Fadıl Akgündüz, şöyle demişti: “Bu futbolcuların tek şartı Siirt’e gelmemek. İdmanlar İstanbul’da yapılacak. Sadece maçlarda Siirt’e gelecekler. Maalesef geçmişte yaşanan üzücü olaylar, futbolcular üzerinde olumsuz etkiler yapmıştır. Takımın adını da Siirt Jetpaspor olarak değiştiriyoruz. Siirt Jetpaspor’u şampiyonlar ligine taşıyacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.”

Yeni yatırımlar için düğmeye basacağız

GENÇ oyuncuları Siirtspor’a getirmeye başladıklarını söyleyen Siirtspor Kulübü Başkanvekili Alpay Özalan, şu bilgileri verdi: “3 yıl sonra Siirtspor’u Turkcell Süper Lig’e taşıyacak bir kadro oluşturuyoruz. Ayrıca stadyum ve tesisleşme adına da yeni yatırımlar için düğmeye basıyoruz. Fadıl Akgündüz’ün futbola dönmesi çok iyi oldu. Elimizden geleni yapıp Siirtspor’u önemli yerlere taşıyacağız. Bu kulüpte yıldız futbolcular yetişecek. Transferlerimiz hep genç oyuncular üzerine. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Türkiye’yi dolaşıp iyi futbolcular alıyoruz.”

Haberin Devamı

Transfere 2 milyon lira harcayacağız

BU yıl kadrosuna genç oyuncuları katarak bir üst lige çıkma planları yaptıklarını söyleyen Siirtspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, şöyle konuştu: “Bugüne kadar 15 futbolcu transfer ettik. Transfere 1 milyon 600 bin TL harcadık. Ancak bu oyuncuların hepsinin maliyeti yüksekti. Bundan sonra 10 futbolcu daha transfer etmeyi planlıyoruz. Bu futbolcuları bedelsiz alacağız. Yaklaşık 400 bin TL’de bu transferlere harcarız. Sezona 2 milyon TL’lik transfer yaparak başlayacağız. Transfer ettiğimiz oyuncuların çoğunu 13-14 yaşlarından beri tanıyorum. Hepsi kaliteli oyuncular.”

Fadıl Akgündüz’ün Siirtspor geçmişi

1990’lı yılların sonunda kulüp Fadıl Akgündüz’ün sahibi olduğu Jet-Pa şirketi ile sponsorluk anlaşması yaparak Siirt Jetpaspor adını aldı.
Siirt Jetpaspor, 1999-2000 sezonunda Türkiye 1. Lig’ine yükseldi.
Fadıl Akgündüz, bu yıllarda Türk futbolunda yeni bir döneme imza attı.
Jet-Pa şirketiyle dönemin yıldız oyuncularını yüksek ücretlerle transfer etti.
Sergen Yalçın, Alpay Özalan ve Oktay Derelioğlu gibi yıldız oyuncular başka kulüplere kiralandı.
Sergen Yalçın, sırasıyla Fenerbahçe ve ardından Galatasaray’a kiralık olarak verildi.
Akgündüz, 2000 yılında milli futbolcu Alpay Özalan’ı İngiliz Premier Lig temsilcilerinden Aston Villa’ya sattı.
Siirt Jetpaspor, kadrosunda yıldız oyuncular olmasına rağmen 2000-2001 sezonunda Türkiye 1. Lig’den düştü.
Daha sonra Jet-Pa şirketinin iflas etmesi nedeniyle zor günler yaşayan kulüp yoluna Siirtspor olarak devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!