Sigortada en büyük birleşme

Güncelleme Tarihi:

Sigortada en büyük birleşme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

İş dünyasında bu yıl başından beri hız kazanan dev birleşme ve satın alma sürecinde son haber sigorta sektöründen geldi. ABD'nin en büyük sigorta şirketlerinden American International Insurence'ın (AIG), sektörün bir başka büyüğü SunAmerica'yı 16.5 milyar dolara satın alacağı bildirildi.

Hayat, emlak, deniz nakliyatı ve kaza sigortası dallarında 300'den fazla bağlı şirket ve acentayla 130 ülkede faaliyet gösteren AIG, SunAmerica'yı alarak emeklilik sigortası dalında da pazar payını artırmayı hedefliyor.

İş dünyası için 1998 yılı, dev evlilikler yılı oldu. Küreselleşmeyle birlikte ortaya çıkan yeni iş fırsatlarına ve sertleşen rekabet ortamına uyum sağlamaya çalışan büyük şirketler, dev birleşmeler ya da satın almalarla piyasalardaki konumlarını güçlendirmeye çalışıyorlar.

Bu yıl içinde, para ve iş hacmi ölçüsüyle en büyüğü bankacılık sektöründe Travelers Grup ve Citicorp'un 69.9 milyar dolarlık birleşmesi olmak üzere, otomotivde Daimler Benz-Chrysler, petrolde BP-Amoco birleşmeleri gibi iş dünyasını sarsan çok sayıda dev şirket evliliği ilan edildi. Gözlemciler, yıl sona ermeden birçok yeni birleşme kararının geleceğini bildiriyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!