Sigortalılarımız için gerekli önlemleri aldık

Güncelleme Tarihi:

Sigortalılarımız için gerekli önlemleri aldık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2020 15:35

Aksigorta Bireysel Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, COVID-19 sürecini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Sigorta Ekranı’nda Can Kantar’ın konuğu olan Tezbaşaran, “Dünya ölçeğinde bu tip krizleri yönetebilecek en rahat ülkelerden biri Türkiye’dir” dedi. Bunu sağlık sisteminde rahatlıkla gördüklerini belirten Tezbaşaran, “Aynı zamanda sağlık sigortacılığında aktif bir oyuncu olduğumuz için olayları yakından takip ediyoruz. Sağlık sigortasındaki iş ortaklarımızla da görüşüyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Avrupa Kıtası’ndaki çok daha hazırlıklı olduğunu tahmin ettiğimiz ülkelerin sağlık sistemi; ne yazık ki şu andaki kırılganlığı ve karmaşayı taşıyabilecek durumda değil. Ama Türkiye’de sağlık sistemim gayet derli toplu. Birey olarak da yapacağımız kurallara uymak ve evde kalmak” dedi.

Evdeki hasarlara mobil ekspertiz yapıyoruz

Programda sigortalıları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarından bahseden Tezbaşaran, “Müşterilerimiz için hassas nokta sağlık poliçeleri idi. Pandemi, sağlık poliçelerinde istisna olarak tanımlanmıştı. Ancak sigortalılarımızdan gelen soru ve taleplerin doğrultusunda; benzer şirketler gibi bir inisiyatif aldık ve jest olarak ödedik. Aksigorta olarak devletimizin ödediği masrafların üzerinde olan harcamaları sigortalılarımızdan talep etmiyoruz. Bunun sağlık sigortacılığı açısından çok önemli bir itibar getirdiğine inanıyorum. Bunun ötesinde sigortalılarımızın ihtiyaçlarına evden ulaşabileceği şekilde adapte etmemiz gerekiyordu. Mobil aplikasyonlarımızı geliştirdik. Artık faturaları, fotoğraflarını çekip göndere biliyorlar. Evde bir hasar var ise oradan mobil ekspertiz yapabiliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sigortalılarının evde bulundukları sürede sigorta ihtiyaçlarını dışarıdan herhangi bir etkiye ihtiyaç duymadan yönetebileceği önlemleri de almaya başladıklarını belirten Tezbaşaran, “Kasko poliçeleri ile ilgili de biz şu anda kapısından aracı alıyoruz; tamirini gerçekleştiriyoruz. Hatta aracın dezenfektasyonunu da yaptırıp, teslim ediyoruz” dedi. İlandır...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!