Show must go on!

Güncelleme Tarihi:

Show must go on
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 01:06

AMERİKAN otomotiv endüstrisi krizden çıktığını iflas eden Detroit’te gösterecek. Detroit fuarında 50’nin üzerinde yeni model sergilenecek, otomotivin anavatanı her şeye rağmen ‘Şov devam etmeli’ diyecek.

Haberin Devamı

2014 yılının ilk otomotiv şovu iflas eden Detroit’te başlıyor. Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı (NAIAS) yarın basın günüyle Detroit’te kapılarını açacak. İlk olarak 1907’de düzenlenen, 1989’dan itibaren uluslararası hale gelen fuarda bu yıl 50’nin üzerinde dünya lansmanı yapılacak. Cobo Center’da gerçekleşecek NAIAS’ı 5 bin uluslararası basın mensubu izleyecek. 26 Ocak tarihine kadar açık kalacak organizasyonu, 800 bin ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

KRİZ ÖNCESİ

Otomotiv devleri, Detroit Otomobil Fuarı’nda Amerikan otomotiv sektörünün krizden çıkışını yeni modellerle kutlayacak. Geçen yıl ABD’deki otomotiv satışları tüm dünyayı kasıp kavuran 2008 yılındaki küresel ekonomik kriz sonrası ilk kez geri dönüş yapıp, yüzde 7.6’lık büyümeyle 15.6 milyon adede ulaşmıştı.
2009’da 10.4 milyon adede kadar gerileyen satışların bu yıl da 14 milyonu geçmesi bekleniyor. 2005’te ABD’de pazarın 17 milyon adet seviyesinde olduğunu hatırlatalım.

ASYALILARI GEÇTİLER


ABD’nin 3 büyükleri olarak anılan General Motors (GM), Ford Motor Company ve Chrysler satışlarını artırdı ve eski parlak günlerine geri döndü. 2012’de Asyalı üreticilerin eline geçen toplam pazardaki çoğunluk yeniden ABD’li şirketlerin oldu. 3 büyüklerin satışlardaki payı yüzde 45.2’ye çıkarken, Asyalı markalar yüzde 45.1’de kaldı.

Haberin Devamı

Yeni C Serisi vitrine çıkıyor

DETROIT Fuarı’nın hiç kuşkusuz en önemli modeli Mercedes-Benz’in lokomotif ürünü C-Serisi olacak. İmaj yenileyen otomobil 1.6 litrelik motoruyla Nisan’da Türkiye’ye gelecek. Fuarda; Volvo XC90’yla ilgili ipuçları verecek XC Concept, Chevrolet Corvette Z06, yeni Ford Mustang, yenilenen Porsche 911 Targa, Audi Q serisinin en küçüğü Q1’in konsepti, BMW 2 Serisi, Chyrsler 200 ve Kia GT4 Stinger sergilenecek modeller arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!