Şeker fabrikaları için 1 milyon imza

Güncelleme Tarihi:

Şeker fabrikaları için 1 milyon imza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 23:02

ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsamında bulunan 25 şeker fabrikasından 14’ünün satışı için ihaleye çıktı. Şeker-İş ilanın iptali için Danıştay’a dava açtı.

Haberin Devamı

Sendika, Türk-İş ile birlikte Cumhurbaşkanına giderek, “10 milyon insan ekmek yiyor. Şeker özelleştirmesi, köyden şehre göçtür, terörün hortlatılmasıdır. ÖİB

Şeker fabrikaları için 1 milyon imza

siyaseti yanlış yönlendiriyor” diyecek.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan ilanla ÖİB Afyon, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat şeker fabrikaları için ihale sürecini başlattı. Fabrikalar için son teklif verme süresi 3, 11 ve 18 Nisan olarak belirlendi. ÖİB yetkilileri, fabrikalarda üretimin devamlılığını temel ilke olarak belirlediklerini vurguladı. Bunun için 5 yıl üretim şartı getirildiğini anlatan yetkililer, ayrıca üretim için gerekli olmayan taşınmazların ihale kapsamı dışında tutulduğuna dikkat çektiler.


Haberin Devamı

ÖYK KARARI OLMADAN İLANA ÇIKILAMAZ
Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, ÖİB’in siyaseti yanlış yönlendirdiğini söyledi. Gök, hükümetin şehirden köye göçü teşvik edip, tarımsal ve hayvansal üretimi artırıp, gıda enflasyonunu düşürmeye çalışırken şeker özelleştirmesinin tüm bu amaçlara aykırı olduğunu iddia etti. İhale ilanına Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı olmadan çıkılamayacağını belirten Gök, ilanın yürütmesinin durudurulması ve iptali için Danıştay’a dava açtıklarını vurguladı. Gök, Türk-İş ile birlikte Cumhurbaşkanı’ndan randevu isteyeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

Şeker fabrikaları için 1 milyon imza

BİR MİLYON İMZAYLA CUMHURBAŞKANINA
“Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde ÖYK başkanı olarak özelleştirme kararını imzalamayarak fabrikaların satışını durdurmuştu. Yine kendisine gideceğiz. Sendikamıza daha şimdiden yüz binlerce imza geldi, T.C numaralarıyla çiftçi, işçi, esnaf, nakliyeci, besicilerden oluşan. Bir milyon imzayla Cumhurbaşkanımıza gitmek istiyoruz. Türk-İş Başkanımız randevu talebinde bulundu. Şeker özelleştirmesinin, Türkiye’nin çıkarlarına neden aykırı olduğunu, 10 milyon insanın buradan ekmek yediğini, köyden kente göçü, işsizliği, terörü artıracağını tek tek anlatacağız.
Türkiye’nin kritik günlerden geçtiği bir süreçte, toplumsal mutabakata aykırı olarak özelleştirme ilanına çıkmak bizi şüphelendiriyor. Kulağımıza bazı fabrikaların kapanacağı, bazılarının kimler tarafından alınacağına ilişkin duyumlar geliyor. Yoksa bu acele niye?”

BAKMADAN GEÇME!