SEDDK’nın yeni başkanı Eroğlu

Güncelleme Tarihi:

SEDDK’nın yeni başkanı Eroğlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 07:00

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) yeni başkanı Mehmet Akif Eroğlu oldu.

Haberin Devamı

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile SEDDK Başkanı Türker Gürsoy, ikinci başkanı Ali Ersoy, SEDDK Üyesi Ender Şenol görevden alınarak; Başkanlığa Mehmet Akif Eroğlu, ikinci başkanlığa Davut Menteş, üyeliklere ise Yusuf Dinç ve Mahmut Güngör atandı.

1991’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Eroğlu, Hazine Müsteşarlığı’nda Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı olarak iş hayatına başladı ve Bankalar Yeminli Murakıbı oldu. ABD bankacılık sistemi ve mevduat sigortacılığı konusunda araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere Washington D.C.’ye geçici görevle gitti. 2003 yılında TBMM nezdinde İmar Bankası Araştırma Komisyonu’nda çalıştı. 2004-2006 döneminde ABD Chicago’da Illinois Üniversitesi’nde işletme mastırı yaptı.

Haberin Devamı

2007’de ABD’de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) bünyesindeki hizmet içi eğitime katılarak, Examination Management School’dan denetim grup başkanlığı sertifikası aldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda Daire Başkanlığı’na atandı. Eylül 2009 itibarıyla Finansal İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Ziraat Hayat ve Emeklilik şirketinin kurucu ekibine katıldı. 2010 yılı itibarıyla şirketin genel müdürlüğü görevine 2012 yılında ise Ziraat Sigorta şirketi genel müdürlüğüne atandı. Eroğlu, 2015-2020’de Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttü.Son olarak Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu Müdürlüğü görevindeydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!