Seda'ya Gülben'e vergi incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Sedaya Gülbene vergi incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2001 00:00


Haberin Devamı

İstanbul Defterdarlığı TGRT'nin bazı sanatçılara yüksek paralar ödediği, cip ve ev verdiği haberleri üzerine inceleme başlattı. Defterdarlık, TGRT'den yüksek maaş alan sanatçılara vergi incelemesi yapacak.

Hürriyet Gazetesi'nin dünkü ‘‘Gülben'e ayda 40, Seda'ya 80 milyar’’ başlıklı manşeti İstanbul Defterdarlığı'nı harekete geçirdi. İstanbul Defterdarlığı, TGRT'den yüksek maaş alan, cip ve villa hediye edilen sanatçıların vergileriyle ilgili inceleme yapacak.

İstanbul Defterdarı Kadir Boy, iddiaları ihbar kabul ederek, konuyu mercek altına aldıklarını açıkladı. Haberde adı geçen sanatçıların, şahsi ya da şirket açısından mükellefler ise söz konusu paraları, cip ve daireleri beyan edip, defterlerine geçirip geçirmediklerinin araştırılacağını belirten Boy, beyan edilmemesi halinde, derinlemesine vergi incelemesi yapılacağını kaydetti.

VERENE DE SORULACAK

Kadir Boy, incelemenin seyrine göre, paraları veren kişiye de, ne zaman, ne karşılığı ödeme yapıldığının sorulabileceğin de belirtti. İnceleme sonrası, ödemelerin beyan edilmediğinin belirlenmesi halinde, vergi inceleme raporunun düzenleneceğini, vergi ve ceza ihbarnamesi ile vergisinin ödenmesini isteneceğini belirten Boy, verilen süre içinde ödenmeyen vergi ve cezalarının cebri takibat yoluyla tahsiline gidileceğine dikkat çekti.

‘‘Gülben'e ayda 40, Seda'ya 80 milyar’’ başlıklı haberde şu ayrıntılar yer alıyordu:

‘‘TGRT'nin en fazla para verdiği sanatçıların başında Seda Sayan ve Gülben Ergen geliyor. Sayan, TGRT'den ayda 80 milyar lira, Ergen ise 40 milyar lira maaş alıyordu. TGRT'den yüksek paralar alanlar arasında, Sibel Can, Selami Şahin, Seren Serengil, Sibel Turnagöl, Ebru Gündeş, Hülya Avşar, Cüneyt Arkın, Muazzez Ersoy, Kadir İnanır, Fatma Girik ve Özcan Deniz de var. Enver Ören, paralarını peşin alan Gülben Ergen, Seda Sayan, Sibel Can, Kadir İnanır ve Cüneyt Arkın'a birer cip, ayrıca Sibel Can, Gülben Ergen ve Seda Sayan'a bunların üstüne birer de ev armağan etti.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!