SBK Holding’in patronuna çok önemli üyelik

Güncelleme Tarihi:

SBK Holding’in patronuna çok önemli üyelik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 09:03

SBK Holding’in patronuna önemli üyelikEKONOMİ SERVİSİ SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın, ABD merkezli düşünce kuruluşu East West Institute’nün yönetim kurulu üyeliğine kabul edildiği öğrenildi. Korkmaz, yönetim kurulu başkanlığını dünyanın sayılı zenginlerinden Ross Perot Jr.’ın yaptığı enstitünün yönetimine, merhum iş adamı Mustafa Koç’tan sonra Türkiye’den üye kabul edilen ikinci isim oldu. 

Haberin Devamı

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz’ın üyeliği, Londra’da düzenlenen törende duyuruldu. Edinilen bilgilere göre, 1980 yılında kurulan enstitünün önümüzdeki dönemde İstanbul ofisinin de açılması planlanıyor.

SIĞINMACILARA ODAKLANACAK

Korkmaz’ın başkanlığını yapacağı öğrenilen İstanbul’daki ofisin özellikle, bölgesel çatışmalar nedeni ile evlerinden olan sığınmacıların yaşadıkları krize odaklanması bekleniyor. Bu sayede, Türkiye’de sığınmacılara yönelik yapılan yardım ve çalışmaların daha etkin bir biçimde koordine edilmesi planlanıyor.

ÖNEMLİ İSİMLER YÖNETİMİNDE

East West Institute’nün yönetiminde dünyanın önde gelen iş adamları ve yöneticilerden David Cohen, Matt Bross, John Hurley, General James L. Jones gibi isimler yer alıyor. Anılan isimlerden General James L. Jones, Türkiye’ye yakınlığı ile biliniyor. 

Haberin Devamı

SBK Holding’in patronuna çok önemli üyelik

TÜRKİYE’DEN İKİ ÜYESİ VAR

East West Institute’nün yöneti kuruluna Türkiye’den ilk kez, Ocak 2016’da yaşamını yitiren iş adamı Mustafa Koç girmişti. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz'ın yönetim kuruluna girdiği enstitünün Türkiye'den iki üyesi bulunuyor.

Dünyanın saygın kurumlarından biri konumunda olan East West Institute'nün yönetim kuruluna üyeliğine kabulün zorlu bir aşamadan sonra yapılabildiği kaydediliyor.

     

BAKMADAN GEÇME!