Şarık Bey, Moskova'da gayrımenkul kralı oldu

Güncelleme Tarihi:

Şarık Bey, Moskovada gayrımenkul kralı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara, 176 bin metrekarelik kiralanabilir alan ve 76 milyon dolarlık kira geliriyle Moskova'da ‘‘emlak kralı’’ haline geldi.

Başta Rusya olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) pazarına inşaat firmasıyla giren Enka Holding'in patronu Şarık Tara, bugün özellikle Moskova'da ‘‘gayrımenkul kralı’’ haline geldi. Enka Grubu'nun Moskova'da sahibi olduğu kiralanabilir ofis ve mağazaların toplam büyüklüğü 172 bin metrekareyi buldu. Dünyaca tanınmış birçok şirket, Moskova'da Enka'nın kiracısı oldu.

Enka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara, ‘‘Moskova'da kiralanabilir ofis alanımız önümüzdeki günlerde 200 bin metrekareyi aşacak’’ dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç da, Enka Grubu'nun bu başarısını şu sözlerle dile getirdi:

‘‘Şarık Bey buralarda çok işler yapmış. Şimdi artık kendisi uzun vadeli arsa kiralama yöntemiyle burada mülk sahibi de olmaya başlamış. Bu çok önemli bir başarı.’’

Moskova Belediyesi ile ortak çalışan Enka'nın şehirde yapıp kiraya verdiği binaların toplam metrekaresi 172 bin metrekareye ulaştı. Enka'nın halen devam eden işlerinin tamamlanmasından sonra, Mart 1999'da kullanılabilir inşaat alanının 200 bin metrekareyi aşacağı belirtildi.

Enka, Moskova Belediyesi'nden 49 yıllığına kiraladığı arazi üzerine inşa ettiği binaları işyeri olarak kiralıyor. Kiralanan bu binalardan elde edilen toplam kira bedeli yılda 76 milyon doları buluyor. Bu rakamın yüzde 75'i Enka'ya, yüzde 25'i ise Moskova Belediyesi'ne gidiyor.

ÜNLÜ KİRACILAR

Enka'nın Moskova'da inşa ettiği binaların kiracılarının büyük bir çoğunlukla dünyanın önde gelen dev şirketleri. Pepsi Cola, Volvo, Nestle, Procter & Gamble, Mobil, Unilever, Pioneer, Pfizer, Chevron, Mitsubishi, Fujitsu, Hitachi gibi dünyanın dev şirketleri Enka'nın Moskova'daki kiracıları arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!