Şantajcı dernek bu kez ‘Sütaş temiz’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Şantajcı dernek bu kez ‘Sütaş temiz’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

TTKD Başkanı Mehmet Barak, ‘‘Star'ın yayınladığı Sütaş ürünlerinde insan dışkısı olduğu raporuyla ilgimiz yok. Rapor hatalı ve geçersiz. Star Gazetesi'nin reklam savaşına kurban olduk. Sonuçları beklemeden yayın yaptılar’’ dedi.

TTKD (Tüm Tüketicileri Koruma Derneği) Genel Başkanı Mehmet Barak, Star Gazetesi'nin reklamdan pay kapma savaşında TTKD'yi kurban seçtiğini, gazetenin yayınladığı Sütaş ile ilgili inceleme raporunun kendileriyle hiç bir ilgisi olmadığını söyledi. Barak, sağlık açısından Türkiye ortalamasının üzerinde üretim yapan bir firma olan Sütaş'la ilgili hiç bir sorunları olmadığını söyledi. Barak, Star Gazetesi'nin Sütaş hakkındaki yayınını, TTKD tarafından 29 Eylül günü incelemeye alınan ve dün temiz çıkan Sütaş ürünlerinin raporlarını beklemeden yaptığına da dikkat çekerek, ‘‘Amaçları haber yapmak değil, reklam pastasından pay kapmak olduğu için inceleme sonuçlarını beklemediler.’’ dedi.

Barak, ‘‘Medyanın reklam savaşında biz ve Sütaş kurban seçildik. Ürün etiketlerine üretim iznini yazmamaktan başka bir hatası olmayan Sütaş ile 4077 sayılı yasaya göre tüketinin haklarını korumak için mücadele veren Türkiye'nin en köklü tüketici örgütü mağdur edilmiştir. Sütaş marka pastorize süte dışkı karışması ile ilgili haber ve yorum tümüyle Star gazetesine aittir’’ dedi. Barak, 'Şantajla reklam skandalı'na nasıl karıştığını şöyle anlattı: ‘‘Internet'teki sitemizle bir ay kadar önce izinsiz üretim yapan gıda kuruluşlarını teşhir etmeye başladık. Bunların arasında Sütaş'ın bazı ürünleri de bulunuyordu. Star gazetesi 29 Eylül günü benimle bu konuda röportaj yaptı. Röportajda piyasadaki süt ve süt ürünlerinin yüzde 95'inde üretim izni alınmadığını ya da bunun etiketlerine yazılmadığını söyledik. Sütaş sorulduğunda ise ‘zaman zaman hata münferit olarak çıkabilir çünkü Türkiye'deki gıda sektörü kirli' dedik. Sütaş'ın Türkiye ortalamasının üzerinde bir firma olduğunu da söyledik. ‘Bizim için inceleme yapabilir misiniz?' dediler. Aynı gün Sütaş'ın 6 ürününü incelemeye aldık. Ancak sonuçları beklemedik.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!