Sanayi kentinin KOBİ'lerine "Nefes Kredisi"

Güncelleme Tarihi:

Sanayi kentinin KOBİlerine Nefes Kredisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 11:47

Kocaeli'deki KOBİ'ler, yüzde 9,90 faizle 1 yıl vadeli, toplam 88 milyon lira krediden yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, düzenlenen basın toplantısında, finansmana erişimin KOBİ'lerin en büyük sorunu olduğunu belirterek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) bu sorunun giderilmesine katkı sağlamak için "Nefes Kredisi" projesini geliştirdiğini söyledi.

Zeytinoğlu, proje kapsamında ticaret ve sanayi odalarının imkanları ölçüsünde yıllık yüzde 7,50 faiz oranından 1 yıl vadeli mevduat hesabı açacaklarını ve yatırılan kaynağın 10 katı tutarında kredinin KOBİ'lere anlaşmalı banka tarafından yüzde 9,90 faizle 1 yıl vadeli olarak eşit taksitle kullandırılacağını anlattı.

KSO olarak Ziraat Bankası ve Denizbank'ta 5 milyon liralık "Nefes Kredisi" hesabı açtırdıklarını dile getiren Zeytinoğlu, yatırdıkları bu kaynak kapsamında üyelerine 50 milyon liralık finansman sağlanmasını amaçladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Zeytinoğlu, Kredi Garanti Fonu için başvuru esnasında 250 lira başvuru ücreti alınacağı ve kredi üst limitinin de 150 bin lira olacağını kaydederek, "Buradaki temel amaç Türkiye'deki şikayet ettiğimiz faiz oranlarının aşağıya çekilmesi noktasında bir olgu yaratabilmek." ifadesini kullandı.

KOTO Başkanı Semih Barış da ülkedeki ekonomik durgunluğun aşılması bağlamında faiz indirimine gidip yatırımcının önünün açılması gerektiğini belirtti.

TOBB önderliğinde hayata geçirilen Nefes Kredisi'nin ekonomiye önemli kaynak oluşturacağını vurgulayan Barış, "Mevcut durumda yıllık yüzde 15-18 bandında faiz oranıyla kredi kullanan KOBİ'ler için proje kapsamında yıllık yüzde 9,90 faizle 5 milyar lira kredi sağlanacak. KOTO üyeleri için kredi üst limiti 50 bin lira olacak. Başvurular dün başladı, KOBİ'lerimizin başvurularını gecikmeden yapmalarını arzu ediyoruz." diye konuştu.

KTO Başkanı Sibel Moralı da Nefes Kredisi'ne 1,8 milyon lira kaynak aktaracaklarını ve bunun sonucunda üyeleri için 18 milyon liralık kredi hacmi oluşacağını ifade ederek, kredi üst limitinin 50 bin lira olacağını söyledi.

Odaların kaynak aktarımlarının ardından oluşacak 88 milyon lira tutarındaki kredi hacminden söz konusu odalara üye olan KOBİ'ler yararlanabilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!