Sanalda başladı 12 mağaza oldu

Güncelleme Tarihi:

Sanalda başladı 12 mağaza oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 22:34

Dört yıl önce online mobilya ticaretine başlayan Vivense, kısa sürede 12 mağazalı bir mobilya perakende zinciri haline geldi. Yıl sonuna kadar mağaza sayısını 30’a çıkarmayı hedefleyen firmanın kurucusu Kemal Erol, cironun bu yıl 100 milyon lira olacağını söylüyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en dinamik sanayi sektörlerinden mobilyada e-ticaret hacmi de hızla büyüyor. 2013 yılının Mart ayında bir online mobilya sitesi olarak faaliyete başlayan Vivense, son 5 ayda 8 mağaza (showroom) açarak yedi vilayette toplam 12 mağaza ile ülke geneline ‘fiziksel’ yayılmasını da hızlandırdı. Vivense’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Kemal Erol, yıl sonuna kadar mağaza sayısını 30’a çıkaracaklarını belirtiyor ve 2013’te sadece iki milyon lira olan cironun da bu yıl 100 milyon liraya yükseleceğini anlatıyor. Kemal Erol, şöyle konuşuyor:

BOĞAZİÇİLİ MÜHENDİS
“Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden 2002’de mezun oldum. Bir süre bankacılıkta IT alanında çalıştım ve yurt dışında da yönetim danışmanlığı yaptım. 10 yıl profesyonel çalışma hayatım oldu. Sonra Alman Roket İnternet’in küresel yatırımları sürecinde 2011’de Türkiye’deki yatırımlarında görev aldım fakat Roket İnternet, 1 yıllık yoğun rekabetin ardından Türkiye operasyonlarını kapattı. Ben de Vivense’yi kurma kararı aldım. Çünkü bu sektörde markalı ya da markasız çok sayıda iyi üreticilerimiz var ve satış tarafından yani tüketiciye ulaşımda ‘internet yeni fırsatlar sunabilir’ diye düşündüm.

YATIRIMCI ORTAKLAR
2013 Mart’ında Vivense’yi yatırımcı desteği de alarak kurduk. Evren Üçok, Cem Sertoğlu, Hasan Aslanoba gibi yatırımcılarla şirketin yarıdan fazlası bana ait olarak başladım. Sonra dört aşama yatırım aldık ki bu da toplamda 8 milyon doları geçti. Online satışa başladığımız günlerden itibaren müşteriler ofisimize gelmeye başladı ve biz de e-ticarette tüketicinin genel bir güven sorunu olduğunu anladık. Müşteri, ‘bu online site acaba bir apartman adresinden iki üç öğrencinin işimi’ diye sorguluyordu. Biz de madem müşteri fiziki ortama önem veriyor, biz de ofisimize gelene de alışverişe imkanı sağlayalım’ dedik. İlk mağaza ya da showroom’umumuzu ofise bitişik olarak 2014 sonunda açtık. Son dönemde de bu yöndeki yatırımlarımızı hızlandırdık ve çok daha hızlı büyümeye başladık.”

AVRUPA İÇİN HAZIRLANIYORUZ
Vivense Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erol, “2013 ciromuz 2 milyon liraydı. Geçen yıl 35 milyon lira oldu. Bu yıl 100 milyon lira olacak. 2018’i ise 200-250 milyon lira bekliyoruz. Bazı müşterilerimiz bizden ürün alıp yurt dışına satmaya başladılar ki biz de bu konuda bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. Avrupa’da hem online hem showroom lansmanı yapabiliriz. Ancak önce ülke genelinde 30 showroom hedefimize ulaşmak istiyoruz. Yıl sonuna kadar 10 vilayete yayılmış olacağız. Müşterimiz internetten görüp beğeniyor ve isterse showroom’a gelip iç mimarımızla görüşüyor. Sadece İnegöl’de 25 kişilik ekibimiz var ve üretim teslimat sürecini yönetiyorlar. Toplamda 150 civarında çalışanımız var. Şu anda Can Yüceoğlu ve Hasan Aslanoba büyük yatırımcılarımız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!