Samuraylar İstanbul’a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Samuraylar İstanbul’a geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 23:52

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), 19 Eylül’de Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantısı’nın 24’üncüsünü düzenleyecek.

Haberin Devamı

DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı, 100’ yakın Japon iş insanı, onlarca Japon firma bekledikleri toplantıya 500 kişilik katılım öngördüklerini dile getirdi. Tosyalı, Türkiye’de faaliyet gösteren Japon firmaların sayısının 195’i bulduğunu belirterek doğrudan yatırımlarının ise 2.2 milyar dolara ulaştığını belirtti. Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima da, “Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantısı çok büyük önem taşıyor. İki ulus açısından bu sayede pozitif bir etki yaratılacak, bölgesel ekonomi ve küresel ekonomi de bundan faydalanacak” dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan Miyajima, Türkiye ile Japonya arasında serbest ticaret anlaşmasının sona yaklaştığını belirterek 2019 Haziran’da Japonya’daki G20 toplantısında bu konunun gündeme geleceğini söyleldi. 2019 sonunda imzaların tamamlanmasını öngördüklerini vurgulayan Miyajima, konsey toplantısında çok büyük anlaşmalar yapılmasa bile Japonya’dan gelen iş insanlarının ülkelerine döndüklerinde Türkiye ile iş yapma konusunda çok daha umutlu ve hevesli olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!