Samsung'dan rekor kar

Güncelleme Tarihi:

Samsungdan rekor kar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 15:12

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ilk çeyrek net gelirinde rekor yükselişle, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artış kaydetti.Apple 'ın ise bir önceki yılın aynı döneminde yüzde 47.4 olan brüt kârı ilk çeyrekte yüzde 37.5’e geriledi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung'un 2013 ilk üç ayından elde ettiği net geliri 6.5 milyar dolara ulaştı.

Analistlerin, taleplerdeki azalması sebebiyle bu çeyrek için düşüş tahminlerinde bulunmaları üzerine Samsung’un bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 2 oranında yükseliş göstermiş olması oldukça şaşırtıcı oldu.

Samsung'dan gelen açıklamaya göre, son çeyrekteki karın bu kadar yüksek olması Galaxy S 3 ve Galaxy Note'a olan talebin artmasından ve pazarlamaya ayırdıkları bütçede kesintiye gidilmesinden kaynaklanıyor.

Samsung'un toplam satışlarında yüzde 17'lik artış yaşanmasıyla, faliyet karı da yüzde 54'lük artarak 7.9 milyar dolara ulaştı.

Analistler, yeni Galaxy S 4 modelinin, Apple'ın yeni iPhone'undan aylar önce piyasaya çıkmasının, Samsung'un karının içinde bulunduğumuz ikinci çeyrekte çok daha yüksek olmasını sağlayacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Samsung yetkilileri, S4 modeline olan talebin şimdiden beklentilerin üzerinde olduğunu belirtti.

Öte yandan Apple Samsung rekabetinin artmasıyla birlikte, 31 Martta sona eren çeyrekteki karı 10 yıl içerisinden ilk kez düşüş gösterdi.

Apple 2012'nin ilk çeyreğinden 11.6 milyar dolar olan karının 2013'te 9.5 milyar dolar düzeyine düştüğü bildirildi.

Ek olarak Apple, büyümenin yavaşlaması sonucu değer kaybeden hisseleri için, yatırımcılarına 55 milyar dolarlık temettü ödemesi yapacağını açıkladı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!