Sadece holdinglerin menfaatini aramayalım

Güncelleme Tarihi:

Sadece holdinglerin menfaatini aramayalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, ‘‘Yalnız holdinglerin menfaatlerini ararsak doğru olmaz, bütün kesimlerin menfaatlerinde doğruları bulmak için mücadele edeceğiz’’ dedi.

‘‘Anayı bırakıp dana ile uğraşmak bizim işimiz oldu’’ diyen Sabancı, İş Kanunu'nun tümünün gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Sabancı, şöyle konuştu: ‘‘Dünya realitelerini bizim vakalarımızı babayiğitçe evlendirmek, birbirini tamamlayan takım çalışmaları gerekiyor ki bu zor. İstikrar devam ister, seneler ister. Biz yeni bir kanun, iş kanunu yapma yerine, doğruyu bırakıp, onun yerine bir noktaya geliyoruz, iş güvenliği... Bu da önemli fakat ama anayı unutmadan bakacağız. Biz kanun yapamıyoruz. Bizim parlamenterlerimiz kanun yapmak için orada durmuyor. Onlar orada başka işler yapmak için duruyor. Yıllardan beri hangi konuda, dörtköşeli kanunlar çıkarttık?’’

İşçiler Sabancı Center'ın önünde gösteri yaptı

Sabancı Center'da dün TİSK'in çağrısıyla düzenlenen toplantıda işverenler toplantı salonunda ‘‘İş Güvencesi Yasa Tasarısı’’nı tartışırken toplantı salonunun dışında işçiler bir basın açıklaması yaptılar. DİSK'e bağlı Lastik- İş Sendikasına üye oldukları gerekçesi ile İstanbul ve Kocaeli'nde bulunan işyerlerinden atılan işçiler İş Güvencesi yasa tasarısı lehine sloganlar attılar ve baösın açıklaması yaptılar. DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak'ın da katıldığı basın açıklamasında Merbolin fabrikasından atılan bir işçi işverenlerin keyfi uygulamalarını protesto ettiklerini ve İş Güvenliği yasa tasarısına destek verdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!