Saçınızı kurutun cebinizi değil!

Güncelleme Tarihi:

Saçınızı kurutun cebinizi değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 23:50

Son dönemlerde yeni teknolojiler kullanılarak tasarlanan saç kurutma makineleri, yeni özellikleriyle olduğu kadar fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Yılda 1.2 milyon adet saç kurutma makinesinin satıldığı Türkiye’de, yeni nesil cihazların fiyatları 175 lira ile 290 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

EN çok kullandığımız elektrikli ev aletleri hangisi diye sorsak cevaplardan biri mutlaka saç kurutma makineleri olacaktır. Hemen hemen her gün kullandığımız saç kurutma makineleri teknolojinin yardımıyla her geçen gün gelişiyor ve yenileniyor. Bu yenilikler sayesinde ise saçlar daha kısa sürede kurutulduğu gibi şekil vermek de çok daha basitleşiyor. Saçlarına önem verenleri vazgeçilmez teknolojilerinden biri olan saç kurutma makinelerinin fiyatları da değişkenlik gösteriyor. Bugün ortalama bir saç kurutma makinesini 230 liraya almak mümkün.


1.2 MİLYON ADET
Yapılan son yeniliklerin başında ‘AC’ motor ve iyonlu üfleme özelliği yer alıyor. ‘AC’ motora sahip olan modeller, uzun ömürlü bir kullanımın yanı sıra daha verimli. İyon teknolojisi ise saçlardaki elektriklenmeyi azaltararak daha kolay şekil verilmesini sağlıyor. Saç kurutma makinelerinde yapılan bu yenilikler Türkiye’deki satışları milyon adetlere kadar çıkarıyor. Sektöre yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Türkiye’de yılda 1.2 milyon adet saç kurutma makinesi satılıyor. Bu satışlardan oluşan pazarın hacmi ise 90 milyon civarında.

Haberin Devamı

Seramik kaplama
Philips’in geliştirdiği ‘Hp8270/00’ adındaki yeni saç kurutma makinesi modeli, 2300 Watt gücünde. İyonlu üfleme özelliğine sahip olan cihaz, seramik kaplaması özelliği ile dikkat çekiyor. 695 gram olan modelin satış fiyatı 260 TL.

Isı sensörlü
Fazla ısı ile enerji tüketiminin önüne geçmek isteyen Braun şirketi ‘Satin Hair 7’ modeliyle dikkat çekiyor. Aktif sıcaklık kontrolü için bir sensöre sahip olan model, böylelikle elektrik tüketimini azaltıyor ve makinenin de zarar görmesini engelliyor. İyonlu motora sahip olan cihazın satış fiyatı 250 TL.

Saç şeklini sabitliyor
Bosch’un geliştirdiği ‘Beautixx Profi On’ adındaki model, soğuk hava duşu sistemine sahip. Bu sayede ise şekil verdiğiniz model sabitleniyor. Ayrıca model ile birlikte verilen hava toplam başlıkları da işini oldukça kolaylaştıracak. AC motora sahip olan cihazın satış fiyatı 240 TL.

LED ekrandan kontrol
Arzum’un geliştirdiği ‘Buka’nın üzerinde sadece tek bir tuş var. LED ekrana bağlı olarak çalışan bu tuş üzerinden sıcaklık ve üfleme gücünü ayarları kolaylıkla yapılabiliyor. İyonlu AC motora sahip olan cihaz ile saça kolaylıkla şekil verebilmek mümkün. Arzum Buka’nın satış fiyatı 269 TL.

Haberin Devamı

Küçük ama etkili
Ventoso şirketinin V1 Turbo adındaki model, boyutları bakımından rakiplerine göre biraz daha küçük olsa da üzerinde 2000 Watt gücündeki motoru sayesinde profesyonel bir iş çıkarıyor. 4 sıcaklık ve 2 hız ayarının bulunduğu cihazda güvenlik sağlayan termostat da var. Modelin satış fiyatı 220 TL.

Üfleme hızı saate 110 km
Babyliss’in geliştirdiği ‘Pro Express’ adındaki saç kurutma makinesi hızı ile öne çıkıyor. 2200 Watt’lık bir motora sahip olan cihazın üfleme kapasitesi saatte 110 kilometreyi buluyor. Bu da daha hızlı saç kurutma anlamına geliyor. 6 kademeli hız ve ısı kontrolü sunan cihazda AC motor ve iyonlku üfleme özellikleri var. Satış fiyatı ise 175 TL.

OYUN DÜNYASI

Haberin Devamı

Euro 2016 yolda
FUTBOL oyunu severlerin uzun zamandan beri beklediği Euro 2016 için geri sayım başladı. Konami tarafından geliştirilen yeni oyun 21 Nisan’da satışa çıkacak. Oyunun kapak yıldızı ise Real Madrid’te top koşturan yıldız futbolcu Gareth Bale. Oyun Playstation, Xbox ve PC’ler için satışa çıkacak. PES 2016’ya sahip olanlar ise ücretsiz olarak Euro 2016’yı 24 Mart’ta indirebilecek.

UYGULAMA

Videolara eğlence filtreleri
Son dönemlerde videolara uygulanan filtreler dikkat çekmeye başladı. Snapchat ile başlayan bu çılgınlığın yeni adresi ise Facebook’un satın aldığı MSQRD uygulaması. Kullanıcılara sunduğu farklı video filtreleri ile eğlenceli vakit geçiren MSQRD uygulamasını iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

Sanal gerçekliğe eldiven kontrolü
Birçok şirketin geliştirdiği sanal gerçeklik gözlükleri her geçen gün yaygınlaşıyor. Akıllı telefonlarla beraber kullanılan bu gözlükleri kontrol etmek için yeni icatlar geliştiriliyor. Bunlardan biri ‘Manus’ oldu. Eldiven şeklinde kontrol cihazı, el hareketlerinizi algılıyor ve buna göre sanal gerçeklik gözlüğünü kontrol edilmesini sağlıyor. Manus’un satış fiyatı 250 dolar.
acan@hurriyet.com.tr



 

 

BAKMADAN GEÇME!